Engasjerer advokat i navnesak

Fredrik Dyhren, Per Kristian Homb, Ole Anton Hoel, Aage Hveem, Helge Balke Hveem, Johan Hveem (foran f.v.) Per Anton Aas, Kjersti Balke Hveem, Ole Christian Hveem, Atrid Hveem og Inger Balke raser mot statens kartverk tvangsendringer av stedsnavn.

Fredrik Dyhren, Per Kristian Homb, Ole Anton Hoel, Aage Hveem, Helge Balke Hveem, Johan Hveem (foran f.v.) Per Anton Aas, Kjersti Balke Hveem, Ole Christian Hveem, Atrid Hveem og Inger Balke raser mot statens kartverk tvangsendringer av stedsnavn. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Østre Toten kommune og grunneierne, som kan få skrivemåten på gards- og etternavnene sine endret, har i fellesskap engasjert advokat til å bistå seg i det videre arbeidet overfor Statens Kartverk.

DEL

Hensikten med samarbeidet er å oppnå gehør hos kartverket for at grunneierne selv må få bestemme skrivemåte på sine gardsnavn.

Fullmakt

Onsdag ga et enstemmig formannskap fullmakt til ordfører Hans Seierstad, rådmann Per Kind og en saksbehandler i kommuneadministrasjonen til å engasjere Østre Toten kommune i et samarbeid med grunneierne og advokatfirmaet Mageli.

Det er grunneierne, representert ved Johan Arild Hveem, Aage Hveem og Ole Anton Hoel, som har engasjert advokatfirmaet til å bistå seg i arbeidet med å forhindre at Statens kartverk stadfester vedtaket om endret skrivemåte av gardsnavn. Kommunens deltakelse i samarbeidet har til hensikt å belyse hvordan grunneierne og kommunen skal arbeide videre med saken, med sikte på å vinne gjennom med sitt syn.

Les mer om saken i morgensdagens papiravis!

Artikkeltags