- Dette er overgrep

Artikkelen er over 10 år gammel

- Jeg skjønner godt at disse navnesakene provoserer folk. Jeg er provosert jeg også, sier stortingsrepresentant Tore Hagebakken (Ap) fra Gjøvik.

DEL

Hagebakken er godt kjent med navnestriden i Østre Toten, og har allerede engasjert seg med støtte til Olemic Thommessens (H) representantforslag om en endring av lov om stadnavn. Når han nå får høre at tilsvarende stedsnavnendringer er iverksatt i kart også for Gjøvik, bekrefter det den tidligere Gjøvik-ordførerens oppfatning av at «her må det tas politiske grep».

- Vi på opplandsbenken snakket sammen om stedsnavnsaken og lovendringsforslaget sist onsdag, og dagen etter hadde jeg en samtale med Ap-fraksjonen i Stortingets kultur- og kirkekomité. Vi kommer til å jobbe videre med denne saken framover, ikke minst direkte mot politisk ledelse i departementet. Det er flott at Olemic Thommessen har fremmet lovendringsforslaget sitt. Det skal vi støtte, og jeg har ennå ikke hørt en politiker som har sagt noe annet, sier Hagebakken, som er leder av Stortingets kommunal- og regionalkomité.

Artikkeltags