Gå til sidens hovedinnhold

Bygger homopark ved Mjøsa

Artikkelen er over 10 år gammel

Siden 2006 har Sigmund Hagen og Knut Anders Sørum arbeidet med planen om en forlystelsespark for homofile. I går kveld ga Gjøvik kommunestyre grønt lys for å starte omregulering av den attraktive tomta i Fredevika.

Parken vil få navnet «Gay på landet».

Arbeidet har tatt tid, men da de to kameratene lyktes i å få med investorene Christen Sveaas og Christian Ringnes på laget i slutten av februar, falt finansieringen på plass.

Prosjektplanen og intensjonsavtaler er allerede undertegnet. Det eneste de mangler nå, er en omregulering av arealet i kommunen. Det har ordfører Bjørn Iddberg lovet å gjennomføre som en hasteprosess.

Forlystelsesparken skal etter planen åpne i juni neste år.

Homohovedstaden Gjøvik

Ideen til «Gay på landet» ble født i 2006, da Hagen i en debatt om næringsutvikling og profilering av Gjøvik mente byen burde markedsføre seg som «Homobyen Gjøvik».

Love parade i sentrum

AS Gay på landet vil ha Sigmund Hagen som daglig leder, mens Knut Anders Sørum blir kreativ direktør. Konseptet vil etter planen inneholde musikalshow i samarbeid med den kjente Oslo-restauranten Wallmanns Salonger. Tilbudet blir ellers eventbasert, med temakvelder og såkalte «transegallaer». I tillegg vil opplevelsessenteret selvsagt ha både helsestudio og personlige trenere, og de er i dialog med den kjente stylisten Jan Thomas om en salong inne på området.

Åpningsshow

Sørum planlegger nå et spektakulært åpningsshow, med den nylig outede superstjernen Ricky Martin som hovedtrekkplaster. De øvrige kortene holder han foreløpig tett til brystet.

Dersom alt går etter planen, vil også homofestivalen Skeive dager på sikt flyttes fra Oslo til Gjøvik. I første omgang satser «Gay på landet» på tilreisende kunder, i samarbeid med utvalgte reisebyråer. De har også inngått en intensjonsavtale om samarbeid med Strand hotell om overnatting og spa-tjenester.

Nei til del 2

Selv om kommunestyret var positive til nyetableringen, gikk flertallet likevel imot prosjektets foreslåtte byggetrinn 2. Det innebar utfylling av masse og sand på nedsiden av tomta mot Mjøsa, for å kunne etablere en naturiststrand i tilknytning til senteret. I tillegg har Christen Sveaas gitt signaler om at han ønsker å etablere en homoerotisk skulpturpark på tomta nedenfor kirkegården.

Underskriftskampanje

Politikerne var i utgangspunktet redde for at stranda og skulpturparken vil virke støtende på naboer og brukere av friområdet. Men det kan hende tanken modnes litt på sikt, sier Hagen.

OA er kjent med at det er startet en underskriftskampanje mot planene blant naboene i området rundt Fredevika, som mener senteret vil generere for mye støy og det de kaller «uønsket aktivitet» i området. De mener dessuten kommunen har begått en rekke saksbehandlingsfeil, blant annet er planene ikke sendt ut på høring.

Hva mener du om etableringen?

Si din mening på www.oa.no, eller sms OASYNGUT og din mening til 2005.