Trosset regnet for Gjøvikmarken

Freddy Kalas begeistret et stort publikum på Gjøvik-Marken. Fredagskonserten skal ha mye av æren for stabile besøkstall, ifølge arrangørene.

Freddy Kalas begeistret et stort publikum på Gjøvik-Marken. Fredagskonserten skal ha mye av æren for stabile besøkstall, ifølge arrangørene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Til tross mye gråvær, regnet ikke Gjøvikmarkens besøkstall bort. Fredagens scenefest med Freddy Kalas var publikumsvinneren, sier arrangørene.

DEL

Det har regnet mye under årets Gjøvik-marken, men det ser ut til at det må mer til enn sleipe gressletter og våte karusellseter for å skremme bort totningene. Rundt tjue tusen skal ha tatt turen innom marken i løpet av uken. Det er, som arrangørene selv sier, helt på normalen, kanskje også bedre enn man egentlig kunne forventet for et så væravhengig arrangement.

Fredagen var vinneren

Mye av de gode besøkstallene må nok fredagskonserten med Freddy Kalas ta æren for. Artisten har de siste årene tatt allsang-Norge med storm med sine joviale partylåter, og er slett ikke et dumt valg når man har en utescene rigget i idylliske gårdsomgivelser.

Lørdagskonserten med det norske stjerneskuddet Cezinando kunne ikke skilte med samme mengde publikum, men badet i lysene fra tivoliet i bakgrunnen var den vakkert stemningsfull, – noe artisten selv også påpekte.

 – For en utsikt jeg har foran meg her, med lys og tivoli bak trærne. Gjøvik, dere tar dere godt ut, sa den unge rapperen fra hovedscenen.

Gammelt arrangement

Gjøvik-marken ble startet opp av Gjøvik Salgs- og Reklameforening i 1951, men det var først ti år senere, i 1962, at Gjøvik Gård ble rammen. Siden da har marken blitt et stabilt arrangement både hva antall besøkende og økonomi angår.

Med få unntak har arrangementet vært drevet med solide overskudd. Halvparten går tilbake til gården, resten bruker foreningen på en lang rekke investeringer både i forbindelse med å tilrettelegge for arrangementet videre, og generelt vedlikehold av park og bygninger.

Faste innslag er tivoliet, diverse salgsboder, mange av disse lokale aktører, og «Yttervika-bandet» som i 11 år på rad har stått på tunet og spilt gammelrock/pop.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken