Emre El Guendouz (7 år) har en løsning på ballonger i markensuka: – Heng opp fargerike flagg i byen

Skrev brev til OA: Emre El Guendouz, 7 år foreslår fargerike flagg istedet for ballonger under Gjøvikmarken.

Skrev brev til OA: Emre El Guendouz, 7 år foreslår fargerike flagg istedet for ballonger under Gjøvikmarken.

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens ballongdebatten raste under Gjøvikmarken fant 7-åringen på en lysende idé.

DEL

– I stedet for å bruke heliumballonger på marken, vil jeg at vi bruker flagg med masse forskjellige farger på. Da blir det fortsatt koselig, men vi forurenser ikke, og vi bruker ikke opp heliumet.

hilsen Emre El Guendouz, 7 år.

Dette innspillet sende Emre til OA's redaksjon etter debatten om ballong-forbud under Gjøvikmarken i forrige uke.

Sjuåringens far Stian sier at de kjørte gjennom byen og det var tomt med ballonger:

– Emre kom på ideen mens vi kjørte bil etter å ha vært å ha kjørt karuseller. Han syntes det var trist at det ikke var ballonger i lufta, sier Stian Guendouz.

Bakgrunnen er at tidligere i år vedtok kommunestyret i Gjøvik et forbud mot å salg eller slipp av heliumballonger fra kommunal grunn. Likevel var byen full av heliumballonger på grunn av Gjøvikmarken.

Det skapte reaksjoner, og Gjøvik kommune la selv ut denne meldingen på sine Facebooksider onsdag på markens første dag:

«Vi har fått flere henvendelser vedr. Gjøvikmarken og at de bruker helium- og plastballonger i sin synliggjøring av arrangementet. Det er Gjøvik Salgs- og Reklameforening som arrangerer Gjøvikmarken, men selve arrangementet skjer på kommunal grunn/museumsgrunn. Vi har i dag kontaktet arrangør og gjort oppmerksom på kommunestyrets forbud mot salg/slipp av heliumballonger fra kommunal grunn. Vi viser i den forbindelse til informasjon som er gitt i lokale aviser, internett og Facebook om forbudet.»

Markensgeneral Rune Aasheim uttalte at har ikke gjort noe galt. Men de tok de ned ballongene på grunn av sterk vind et par dager før marken var over. Varaordfører Finn Olav Rolijordet er en av dem som reagerte på ballongene i sentrum.

«Utrolig umusikalsk av arrangøren. Jeg har bedt om at de må redegjøre for hvor mange ballonger de har hengt opp og at de samler dem inn igjen – hater å se taustumper og ballongrester ligge å slenge. Dessuten er plast nå definert som farlig avfall», skrev han på kommunens Facebook-side.

Varaordføreren sier at sjuåringen er en framtidsrettet ung mann og liker godt forslaget:

– Dette var et rørende innspill og ikke minst framtidsrettet. Dette bør vurderes seriøst av markens-komiteen og det er en fin måte å markere at det er Gjøvikmarken - helt uten Helium. Vi trenger slike gode ideer, sier Finn Olav Rolijordet om forslaget fra unggutten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken