Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik må få et kommunalt næringsfond

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Senterpartiet vil sikre et livskraftig og allsidig næringsliv i Gjøvik. En fortsatt positiv utvikling i Gjøvik og hele regionen avhenger av at vi har personer og bedrifter som ønsker å skape verdier her, og at vi klarer å tilby et mangfold av interessante arbeidsplasser. Vi har sett det i bygda mi, Snertingdal, det siste året hvordan folk med vilje og framtidstru har skapt aktivitet og ny giv. Hans Olav Brenners engasjement for hele bygda vår har vært fantastisk, og sammen med Anita Krohn Traaseth, er vi spente på å se fortsettelsen av arbeidet som skjer i «Præstgar´n».

Det samme gjelder det som skjer rundt ysteriet og den nye produksjonen som er satt i gang der.
Men når vi ser tilbake på dette i sum, så har vi også sett klare mangler i Gjøvik kommune sine virkemidler til å hjelpe folk i gang. Riktignok har vi fått gitt kommunal støtte til noe, men samtidig mener vi i Gjøvik Senterparti at vi må etablere mer. Derfor går vi til valg på å etablere et kommunalt næringsfond som skal være til hjelp for de som vil etablere seg i kommunen vår. I utgangspunktet mener vi det bør settes av fem millioner kroner fra neste år, men vi er ikke fremmed for at den summen bør bli større. Støtten fra et slikt fond kan ikke sikre alle bedrifters framtid. Men likevel kan den støtten som gis være en oppmuntring og et håndslag med på vegen. Bare se på ringvirkningene av stimuleringspakken for landbruket som Senterpartiet stod i bresjen for for åtte år siden. Den har skapt klare og gode resultater. På samme vis ønsker vi at et kommunalt næringsfond skal bidra innenfor andre næringer. For å få til det må vi ha en positiv og løsningsorientert grunnholdning i alle ledd, og kommunen skal være en utadvendt og forutsigbar samarbeidspartner for næringslivet.

Kommentarer til denne saken