Gjøvik sine G-16 gutter er på Norway Cup for 2. gang på 3 år.

I år fikk de en henvendelse på tirsdag, uken før Norway Cup startet om de kunne steppe inn for et lag som måtte trekke seg. I løpet av noen hektiske timer fikk trenerne Eivind Opsahl og Svein Roar Coldevin samlet nok spillere til å stille et godt lag. Flere kommer rett fra ferie, og noen drar på ferie mens cupen spilles.

Første kampen ble en meget tøff batalje mot et godt Langevåg IL-lag som hadde slått godt i fra seg tidligere på dagen med en 8-2 seier over Lysekloster IL. Kampen startet flott med ledelse 4-0 til Gjøvik-Lyn etter strålende spill og mye bevegelse etter 15 minutter. Så tok Langevåg IL over spillet og det stod 5-4 til pause.

I 2. Omgang låste keeper Casper Coldevin døra og kastet nøkkelen. Han stod som en vegg og drev spillere og lagledere hos Langevåg IL til fortvilelse. Det ble jublet for mål flere ganger, men keeperen på Gjøvik-Lyn var i veien. Etter 10 min i 2 omgang ble en straffe ble tildelt Langevåg IL etter takling. Straffen var plantet nede i høyre hjørne for keeper. Der var også Casper med sine hansker. Strålende redninger med armer, bein, nese og hake gjorde at Gjøvik-Lyns gutter kunne dra seieren i land etter 25 meget spennende minutter.

På mandag var Lysekloster IL motstandere. Dette ble også en jevn kamp, der Gjøvik-Lyn hadde mest ball og sjanser. Dårlig uttelling gjorde at det kun ble 2-0. Med samme uttelling som første kamp ville det nok vært en god del flere mål.

Dette betyr at Gjøvik-Lyn spiller gruppefinale mot Røa IL på tirsdag. Røa IL har også vunnet begge kamper så langt. Vi tror keeperne blir avgjørende på tirsdag. På 7’ er fotball er det stor fart og mye mål. Veldig gøy - men også veldig slitsomt i følge guttene. Man får aldri pause, og det gjelder å ha stang inn på skudd og avslutninger. Bommer du på mål, så kommer kontringene imot så raskt at du ikke rekker å komme etter med nok spillere.