Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik, kulturbyen ved Mjøsa?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er med stor fortvilelse jeg leser tilsvaret fra Anne Bjertnes (H) og Kjersti Bjørnstad (SP).

Utviklingen av Gjøvik som kulturby er i skrivende stund under en trussel om privatisering. Det sies at kommunens rolle ikke er å drifte lokaler for denne typen aktivitet, noe jeg i beste fall stiller meg undrende til. Det er da vel kommunens plikt å legge til rette for denne typen aktivitet for alle aldersgrupper og nivå? Kulturlivet har i årevis organisert seg selv og trenger ikke hjelp til det. Det man trenger er tilgang på gode lokaler tilrettelagt for det enkelte kunstuttrykk, det være seg dans, teater, kunst eller musikk. Vi har etablert et kulturråd og en kulturstrategi vi som by kan være stolte av.

Vi har et kultursenter som i dag driftes svært godt og som faktisk tjener penger. Noe svært mange lokale utøvere nyter godt av i form av gratis utlån av lokaler til konserter og forestillinger. Dette er et særdeles viktig bidrag til byens kulturliv og et godt eksempel på hvordan kommunen i dag samarbeider og støtter opp om lokale kunstnere. Med den politikken som posisjonen fører nå, vil det lede til trangere og dårligere kår for kulturarbeiderne.

Det er nå 15 måneder siden min inntreden i lokalpolitikken og i løpet av disse månedene har jeg hatt gleden av å få bidra til ferdigstilling av kulturstrategien og etableringen av det nye kulturrådet. Et arbeide som ble initiert og startet av Ola Gram Dæhlen (Ap) i forrige periode. Men flyttinga av kulturskolen - den skal posisjonen få ta æren for sjøl.

For meg vil det ikke være logisk å bruke 15 millioner på midlertidige lokaler fremfor å pusse opp lokaler vi eier selv. Posisjonen ønsket å selge Hunn for å finansiere byggingen av kulturskolens midlertidige lokaler i byen, men fikk heldigvis motbør på det. Nå håper jeg at vi klarer å samle oss slik at vi unngår å bygge ned kulturlivet, fremfor å bygge opp.

Kommentarer til denne saken