Heliumballonger i kommunen

UENIGE: – I bunn ligger det nok her en stor uenighet om hvilke utfordringer vi som samfunn har med bruk av plast og helium, skriver Finn Olav Rolijordet om Øystein Andreassens leserinnlegg.

UENIGE: – I bunn ligger det nok her en stor uenighet om hvilke utfordringer vi som samfunn har med bruk av plast og helium, skriver Finn Olav Rolijordet om Øystein Andreassens leserinnlegg.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Øystein Andreassen, Frp, går overraskende hardt og framoverlent ut med kritikk av meg som varaordfører i saken om Gjøvikmarkens bruk av heliumballonger. Beskrivelsen av hva jeg faktisk er sitert på i OA er helt feil, jeg sa at dette var umusikalsk og har ikke anklaget noen for lovbrudd. Men det er noen andre forhold jeg gjerne vil ha presisert.

  • Det tilligger en varaordfører i ordførers fravær å sørge for at kommunestyrevedtak blir fulgt. I denne saken er det faktisk 2 vedtak. I mars vedtok kommunestyret det nå omtalte regelverket om heliumballonger, mot Andreassen sin stemme. Forslaget om «Heliumsballongfri kommune» kom ikke fra Rødt, men fra Frp sin regjeringspartner Venstre. Deretter i mai vedtok kommunestyret at Gjøvik skal bli en plastfri kommune etter forslag fra Krf.
  • Det framstår noe underlig at Frp mener at varaordføreren skal neglisjere kommunestyrevedtak. Vanligvis er det Høyre som kritiserer meg for å fremme Rødtpolitikk. Men bakgrunnen er sikkert den samme, det var tungt å svelge at Rødt fikk denne posisjonen.
  • Frp har 2 representanter i kommunestyret. Andreassen umyndiggjør dermed sin partifelle ved å si at Frp var det eneste partiet som stemte i mot.

I bunn ligger det nok her en stor uenighet om hvilke utfordringer vi som samfunn har med bruk av plast og helium. Plast på avveie brytes ned til mikroplast og nanoplast og varsellampene lyser nå når det er avdekket at dette finnes i flere typer matvarer. Helium finnes i begrenset omfang, mangel kan ramme for eksempel bruken innenfor medisinsk behandling. Denne forståelsen ligger til grunn for kommunestyrets vedtak, men vi er også kjent med at Frp ikke deler slike perspektiver fullt ut.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken