Oppdraget har en verdi på over 100 millioner – Backe Oppland skal rehabilitere Gjøvik rådhus

Gjøvik rådhus er iferd med å få seg en skikkelig overhaling. Illustrasjon: Kontur

Gjøvik rådhus er iferd med å få seg en skikkelig overhaling. Illustrasjon: Kontur

GJØVIK: Gjøvik rådhus skal etter planen stå ferdig rehabilitert ved årsskiftet 2018/2019.

DEL

Byråkrater og andre ansatte er for lengst på plass i sine midlertidige lokaler i Øvre Torvgate i Gjøvik, byens gamle rådhus.

Onsdag kom nyheten om at selskapet Backe Oppland er tildelt byggentreprisen for Gjøvik rådhus.

– Oppdraget har en verdi på omtrent 100 millioner kroner + moms. Planleggingen er allerede godt i gang, og tilrigging og fysisk oppstart vil skje i løpet av et par uker. Arbeidene omfatter cirka 12000 kvadratmeter, og er planlagt ferdig årsskiftet 2018/2019, opplyser Backe Oppland AS i en pressemelding.

Strippes ned

Bygget skal i prinsippet strippes helt ned til råbygget.

– Dette arbeidet er en egen entreprise og er første etappe som går så snart tilriggingen er på plass. Så vil det gå slag i slag – med bygningsmessige arbeider som oppgraderer bygget til dagens standarder og krav – etterfulgt av tekniske sideentrepriser på blant annet varme sanitær og sprinkleranlegg, ventilasjon, El-installasjoner med tele/data mm, automatikk og heis. Backe Oppland har koordineringsansvar og riggytelser for disse entreprisene, opplyser administrerende direktør Helge J. Nakken.

Oppdragsgiver er Gjøvik Rådhus AS ved Industribygg AS.

– Dette er et oppdrag vi gleder oss til å ta fatt på! Vi er i god dialog med kunden og rådgiverteamet, og gleder oss til å sette oss ned sammen med sideentreprenørene og komme i gang. Byen fortjener et godt og funksjonelt rådhus, og det får vi nå, sier Nakken.

Artikkeltags