Ordførerens første vigsel er unnagjort

Vigselsmyndighet: Ordfører Bjørn Iddberg foretok den første vigsel i kommunal regi. Her fotografert i rommet i kulturhuset som vil fungere til rådhuset er ferdig oppusset.

Vigselsmyndighet: Ordfører Bjørn Iddberg foretok den første vigsel i kommunal regi. Her fotografert i rommet i kulturhuset som vil fungere til rådhuset er ferdig oppusset. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ordfører Bjørn Iddberg viet det første paret i kommunal regi fredag.

DEL

Fra 1. januar ble vigselsmyndigheten overført fra domstolene til kommunene. Fredag var første vigsel i regi av Gjøvik kommune og ordfører Iddberg foretok den første vigsel i et møterom i underetasjen på kulturhuset. Dette rommet er til rådighet mens rådhuset er under oppussing.

Foruten Iddberg er det varaordfører Finn Olav Rolijordet, rådmann Magnus Mathisen og kommunalsjef Marit Lium Dahlborg som vil foreta vigsler i kommunal regi. Gjøvik kommune har også fått flere bestillinger på vigsel. Også utenfor det offisielle seremonirommet. På kommunens hjemmeside heter det for øvrig at Gjøvik kommune gjennomfører vigsler fredager mellom klokka 12 og 15:

– Hvis det er ønske om andre tidspunkt, vil det være opp til ressurser og kapasitet om det lar seg gjennomføre. Det er allerede booket noen seremonier til sommeren som er andre steder, sier Iddberg.

Når rådhuset er ferdig oppusset i februar 2019, er det avsatt et seremonirom i 1. etasje til vigsler. Samme ritual som på tinghuset.

Fredagene 23. februar og 2. mars er det varaordfører Finn Olav Rolijordet som vil foreta vigsel.

Paret som ble viet av Iddberg fredag ønsket ikke oppmerksomhet om begivenheten.

Artikkeltags