Arne Moen fratrer som kultursjef og får ny lederstilling

NYE OPPGAVER: Arne Moen (t.v.) blir strategi- og utviklingssjef i Gjøvik kommune. Unni Heimdal er konstituert som kultursjef, mens kommunalsjef Per Rognerud skal få mer tid til næringsutvikling.

NYE OPPGAVER: Arne Moen (t.v.) blir strategi- og utviklingssjef i Gjøvik kommune. Unni Heimdal er konstituert som kultursjef, mens kommunalsjef Per Rognerud skal få mer tid til næringsutvikling. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arne Moen blir strategi- og utviklingssjef i Gjøvik kommune, mens Unni Heimdal blir midlertidig kultursjef.

DEL

Det opplyser kommunalsjef Per Anthony Rognerud for tjenesteområde samfunnsutvikling i Gjøvik kommune. Ifølge Rognerud har sektoren gått gjennom en omstrukturering, og med flytting av oppgaver er det lagt til rette for at kommunen skal bli ende mer offensiv, næringsvennlig og attraktiv kommune å bo i og besøke.

Kultursjef Arne Moen får i denne omorganiseringen nye oppgaver og blir strategi- og utviklingssjef. Stillingen som kultursjef skal lyses ut, men inntil den prosessen er gjennomført, skal Unni Heimdal være kultursjef.

Kultursjef i 17 år

– Arne Moen har arbeidet som kultursjef i 17 år, og har bred og solid kompetanse innenfor kommunal virksomhet. Han skal være stedfortreder for kommunalsjefen, jobbe med administrative prosesser og ulike strategiske utredninger samt ha personalansvar blant andre for samfunnsplanlegger, næringsutviklere, klimarådgivere og kommuneoverlegen, opplyser Rognerud.

– Målet er å få til økt samspill mellom disse fagrådgiverne, sier Moen som gleder seg til nye oppgaver og tror det er lurt at kultursektoren blir sett på med nye øyne.

– Det er alltid litt skummelt å bryte opp fra noe du har drevet lenge med, men det er bra å bryte noen mønstre, sier han.

Moen skal også følge opp Frivilligsentralen, idrettslagene og drift av idrettsanleggene Campus Arena og Tranberghallen.

Mer næringsutvikling

Unni Heimdal har vært leder for Gjøvik kultursenter i nærmere sju år og skal ha det overordnede ansvaret for kultur i Gjøvik kommune. Blant annet skal hun ha fokus på arrangementer i samarbeid med Byen vår Gjøvik og GOA. Hun blir også leder for virksomhetslederne på biblioteket og kulturskolen.

Rognerud får som følge av omstruktureringen frigjort mer tid til blant annet mer utadrettet virksomhet og næringsutvikling.

Kultursjefstillingen vil bli lyst ut, men på grunn av prosesser internt i Gjøvik kommune, vil ikke dette skje før etter sommeren når de vet hva stillingen skal inneholde av oppgaver.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags