Gjøvik kommune: Innfører ansettelsesstopp med umiddelbar virkning

TAR GREP: Rådmann Magnus Mathisen og hans ledergruppe har innført ansettelsestopp i Gjøvik kommune.

TAR GREP: Rådmann Magnus Mathisen og hans ledergruppe har innført ansettelsestopp i Gjøvik kommune. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rådmann Magnus Mathisen informerte i går kommunestyrerepresentantene og alle lederne om den midlertidige stansen i nyansettelser.

DEL

– Det vil bli utfordrende for kommunestyret å få budsjettet i balanse og i denne situasjonen har vi besluttet å innføre midlertidig ansettelsesstopp med umiddelbar virkning, sier Mathisen.

Han tok beslutningen i samråd med sin ledergruppe.

Kan ha tilfeldige utslag

Ansettelsesstoppen vil i utgangspunktet vare til budsjettet for 2020 er vedtatt, 12. desember, men kan bli forlenget dersom kommunestyrets vedtak gjør det nødvendig.

Mathisen sier ansettelsesstopp er et virkemiddel han er varsom med å benytte, da han mener det har tilfeldige utslag.

Rådmannen håper imidlertid på forståelse for at situasjonen er ekstra krevende akkurat nå og at det vil være uheldig nå å ansette noen i stillinger der kommunestyret kan komme til å vedta kutt.

Praktiseres strengt

– Ved å iverksette ansettelsesstopp unngår vi at stillinger besettes i perioden fra nå og fram til budsjettvedtaket. Da unngår vi at kommunestyret vedtar kutt i stillinger vi har besatt rett før budsjettvedtaket, noe som ville være en svært dårlig personalpolitikk overfor de nytilsatte, understreker rådmannen.

Han påpeker at fordi ansettelsesstoppen i utgangspunktet er midlertidig og kortvarig vil den bli praktisert strengt.

Pågående ansettelsesprosessen i kommunen vil bli vurdert individuelt i forhold til om de skal fryses eller sluttføres i møtet i rådmannens ledergruppe førstkommende mandag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken