Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik kirke 23. desember – midnattskonsert for 29. gang på rad!

Innsendt

Når lille julaften går mot midnatt, i år som tidligere år, slår Fredheim Blandede Kor og Gjøvik bybrass seg sammen for å synge og spille jula inn.

Det var i 1992 at koret og brassen startet sitt samarbeid om dette, og i alle årene siden har vi gått sammen om å synge og spille jula inn med konsert i Gjøvik kirke - med fullsatt kirke i alle år.

Vi akter å gjennomføre konserten i år også, selv om Covid-19 og alle smittevernhensyn vi må ta gjør dette krevende: Gjeldende regler er at kun 50 tilskuere av gangen kan ta plass i kirkebenkene. Men vi håper og tror at forholdene rundt Covid-19 på Gjøvik innunder jul er slik at et publikum på 140 vil være lovlig - og trygt.

Dirigenter er Anette Dean for koret og Morten Fagerjord for brassen.

Anette Dean fullførte i vår sin bacheloreksamen i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole (NMH). I løpet av studietida gjennomførte hun et års opphold ved Sibeliusakademiet i Helsinki; hva er da mer naturlig enn at "Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt" i et arrangement av Jean Sibelius er på repertoaret.

Brassens dirigent Morten Fagerjord er også utdannet ved NMH. Han har lang fartstid som dirigent for korps og ensemble og er en etterspurt instruktør og dommer i musikkonkurranser. Han ble kåret til "årets dirigent" i Innlandet i 2011, og "årets NM-dirigent" i 2014.

Fredheim Blandede Kor ble startet i 1929, og feiret ifjor sitt 90-årsjubileum. Koret har ca. 40 medlemmer og rekrutterer fra Gjøvik og nærkommunene.

Gjøvik bybrass stiller med et 30-talls messingblåsere, og solist blir det: Det blir ikke ordentlig jul før Torgeir Øyen har spilt "Adams Julesang" på euphonium.

Og organist er Vidar Fredheim - som det bruker å være!

Kommentarer til denne saken