Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik-kar leder Forfatterforbundet

Artikkelen er over 1 år gammel

Med Forfatterforbundet er LO i ferd med å få et nytt forbund i sine rekker.

Eystein Hanssen fra Gjøvik er leder i det forholdsvis nystartede Forfatterforbundet. Forbundet har søkt medlemskap og vil etter alle solemerker bli en del av Landsorganisasjonen på neste års representantskapsmøte, skriver frifagbevegelse.no.

Les også

Hans Olav Lahlum med nådeløs biografi om Reiulf Steen:– Jeg har ingen planer om å reinvaske ham

Eystein Hanssen er født i Oslo, og familien bodde på Grefsen til han var sju år. I 1972 flyttet familien til Gjøvik med lillebror Tore som er et par år yngre. Under andreåret på videregående starter han i praksis i Oppland Arbeiderblad. «Jobber som frilanser og tar helgevakter på foto. Siden blir han bare værende der. Erfaringen kommer godt med. I ny jobb i NTBs fotoavdeling i Oslo, opererer han som pressefotograf, vaktsjef på bildedesken og fotojournalist. Film og tv-interessen er der allerede», skriver nettstedet videre som også kan opplyse om at Hanssen ved siden av å være forfatter også i sin tid blant annet var med å få det nystartede TV2 opp og stå.

Les også

Folkeakademiet byr på Lahlum og Prøysen i høst

Vi leser videre fra Fri fagbevegelses intervju med Eystein Hanssen: «Etter årevis som frilanser, som filmfotograf og producer med ansvar for egen og andres lønn, er Eystein Hanssen lei. Livet som forfatter gir heller ingen fast inntekt med en forutsigbar lønn. Det nystartede Forfatterforbundet har som viktigste mål å gi alle forfattere mulighet til å fritt å kunne organisere seg og å skaffe medlemmene bedre avtaler og fordeler enn de har hatt til nå», skriver nettstedet.

– For å bli medlem av Forfatterforbundet må du ha utgitt ett skjønnlitterært verk. Det er et enkelt profesjonskrav, sier Hanssen.

Kommentarer til denne saken