Furuset sto med bare fire poeng mot Gjøvik Hockeys ni før kampen i Furuset Forum søndag ettermiddag. Hjemmelaget ga imidlertid gjestene fra Gjøvik kamp til døra i de to første periodene, før Gjøvik Hockey fikk fart på skøytene og avgjorde kampen etter å ha vunnet skuddstatistikken hele 20–4 i den siste perioden.

Eirik Myhre Slåsletten scoret de to siste målene for Gjøvik, etter at Leonards Rimjans hadde utliknet til 1–1 tidligere i 3. perioden.

Fortjent

Trener Patrik Bäärnhielm innrømmer at seieren satt litt langt inne, men synes det samtidig var fullt fortjent å ta med seg tre poeng hjem til Gjøvik.

– Furuset spilte bra, men jeg synes vi var det beste laget også i de to første periodene. I 3. perioden kjørte vi fullstendig over dem. og da en av deres spillere fikk matchstraff sju minutter før full tid, scoret vi det tredje målet og kontrollerte kampen inn, forteller Bäärhielm.

Han synes Gjøvik Hockey spilte mer som et lag enn vertene fra Furuset og var fornøyd med gjennomføringen av kampen.

Jevnt bra i 60 minutter

– Jeg synes vi spilte stabilt og bra. Jeg tror dette er det jevneste vi har spilt i 60 minutter denne sesongen, sier Gjøvik-treneren.

– I tillegg hadde vi tålmodighet og gjennomførte planen vi la før kampen nesten til punkt og prikke. Og heldigvis løsnet det i 3. perioden. Da ledet vi skuddstatistikken 16–1 da vi avgjorde kampen med vårt tredje mål, tilføyer trener Patrik Bäärnhielm.

Allerede onsdag blir det revansjeoppgjør mellom de to lagene når Furuset kommer til Fjellhallen.

Fakta

1. divisjon ishockey

Furuset – Gjøvik Hockey 1–3 (0-0, 1-0, 0-3)

Scoringer: 1–0 Trym Auren (35.36), 1–1 Leonards Rimjans (44.43), 1–2 Eirik Myhre Slåsletten (47.24), 1–3 Eirik Myhre Slåsletten (54.54)

Skuddstatistikk: 29–46 (13-10, 12-16, 4-20)

Hoveddommer: Tobias Ambjørn Bjørnson.