Brødrene Sakshaug kommer til Gjøvik med en fin porsjon erfaring i hockeybagen. Begge har vært en del av Lillehammers stall i flere år, i tillegg til at begge også har prøvd seg andre steder. De har begge erfaring fra eliteserien, og det blir veldig spennende å se hva de kan bidra med i Gjøvik-drakta.

Forsterker laget

Skal vi tro sportssjef Patrik Bäärnhielm, blir begge viktige brikker i laget, og er spillere klubben har jaktet på ett par års tid. Han beskriver brødrene slik:

– Robin var hos oss for to år siden. Han passet veldig bra inn i gruppen, og var den beste backen den sesongen. Han er bra både offensivt og defensivt, og fikk noen eliteseriekamper for Lillehammer forrige sesong, sier Bäärnhielm.

I tillegg til seks eliteseriekamper for Lillehammer, spilte han 22 kamper for Narvik, som vant 1. divisjon. Sesongen før det spilte han som nevnt en del for Gjøvik gjennom samarbeidsavtalen med Lillehammer, og gjorde da 16 poeng på 17 kamper fra sin backposisjon. Forrige sesong leverte han 11 poeng på 22 kamper for Narvik.

Fornøyd

Sakshaug er glad for å være tilbake i Gjøvik Hockey.

– Jeg har allerede vært i Gjøvik på utlån fra Lillehammer, så jeg vet hva jeg kommer til, og har siden den gang holdt litt kontakt med Patrik, så jeg har visst at Gjøvik har vært interessert. Det gjør selvsagt at man føler man betyr noe for klubben og gir en ekstra motivasjon for å bidra til å løfte klubben til nye høyder.

– Sist følte jeg at jeg ble spesielt godt mottatt med en gang, noe som ikke alltid er så lett når man kommer til et lag midt i en sesong, men jeg følte spillerne tok meg godt imot og det gjør at man slipper ned skuldrene og lett kommer inn i laget. I tillegg var også de rundt laget, som materialforvalterne, veldig velkomne fra start og bidro mye noe man som spiller setter veldig stor pris på, sier Robin, som også ser potensial i klubben.

– Jeg ser også godt potensialet i Gjøvik som klubb og har troen på at laget kan ta steg oppover. For meg virker det som riktig klubb for å få ut mitt beste akkurat nå, og som en bonus passet det bra med studie- og bosituasjonen, avslutter vår nye back.

Om Daniel Sakshaug sier Bäärnhielm dette;

– Daniel er en spiller som hadde en mer offensiv rolle som junior, mens han har hatt en litt mer defensiv rolle i eliteserien, og vi ser for oss at han skal ta stort ansvar i alle spillets faser. Han er helt på grensen til å etablere seg som eliteseriespiller, og vi tror han kan ta det neste steget gjennom å få mye istid, sier Patrik.

Han har 39 kamper i eliteserien for Lillehammer, i tillegg til 21 kamper i 1. divisjon for Ringerike og Narvik, hvor han har vært på lån. Han har 12 poeng på sine 21 kamper i 1. divisjon, mens han som U21-spiller leverte 110 poeng på 86 kamper.

Følger broren

– Jeg valgte Gjøvik av flere gode grunner. Broren min var der på lån for et par sesonger siden, og jeg vet gjennom han at det trenes bra der med en profesjonell innstilling til trening og forbedring. Ellers kjenner jeg godt til gruppen som innehar et veldig godt miljø, sier Daniel.

– Jeg føler meg ønsket, og det er en god fit for å kunne ta på meg en mer offensiv rolle igjen og spille med mye selvtillit. Jeg vet jeg kan bidra begge veier, så det vil jeg selvfølgelig bidra med også.

Spennende back

Gjøvik Hockey har også signert en ung og spennende back fra Oslo. Jonas Bergersen Bjerke, som er 20 år gammel, spilte yngres hockey for Manglerud/Star. Etter hvert gikk turen til Lillehammer, hvor han gikk NTG og spilte U18, U20 og U21, i tillegg til at han har 24 kamper i eliteserien. Han har også kamper for U16- og U18-landslagene, og vi er glade for at han nå kommer til Gjøvik for å fortsette karrieren her.

– Jonas er en back som spilte en hel del eliteseriehockey forrige sesong, og vi er glade for at han velger å komme til Gjøvik, sier sportssjef Patrik Bäärnhielm.

– En Manglerud-gutt som gikk til Lillehammer og NTG, og har konkurrert seg til en plass på høyeste nivå, og det blir spennende å følge han til vinteren.

Spilleren selv ser fram til å komme til Gjøvik, og håper å utvikle seg videre som spiller.

– Jeg valgte Gjøvik fordi det virker utrolig spennende, og føler det er det riktige steget for min utvikling. Valget var ganske enkelt når jeg hørte Gjøvik var interessert.

– Forventninger mine for neste sesong er og utvikle meg selv på best mulig måte, og målet for sesongen er og komme topp 4, avslutter vår nye back.

Viktige resigneringer

I tillegg til å styrke stallen med nye spillere, så jobber Gjøvik Hockey også med å resignere mange av spillerne fra sist sesongs tropp. To viktige spillere som har takket ja til ny kontrakt er Amund Kjeverud Nyland og Vetle Gresberg Sveen. Kjeverud Nyland var fjorårets kaptein og en meget viktig brikke både på og utenfor banen. Sveen er et offensivt aktivum i fin utvikling som kommer til å bli viktig for Gjøvik Hockey kommende sesong. Mathias Englund og Henry Nymoen re-signerte kontrakt i forrige uke.

Tidligere har Jørgen Engstrøm signert for Gjøvik Hockey. Det samme har William Hallden (Furuset), Laura Nevala (Furuset), Kristoffer Rogstadmoen (Lillehammer), Adrian Fazzi-Fjeldstad (Storhamar), Magnus Vetle Henriksen (Hasle/Løren), Marcus Flåm (Lillehammer).