Gjøvik HK klare for landsserien

Gjøvik HK kvalifiserte seg for den landsomfattende serien for J16-lag.

Gjøvik HK kvalifiserte seg for den landsomfattende serien for J16-lag. Foto:

Gjøvik HKs J16-lag kvalifiserte seg i helgen til årets landsserie i håndball etter å ha slått ut LFH09.

DEL

Gjøvik HK måtte gjennom en ekstrakvalifisering etter at laget ble nummer tre i den første kvalikrunden i Harstad for en tid tilbake. Der møtte Turid Kraby Simenstads jenter arrangørklubben LFH09 og Vang.

Gjøvik HK åpnet forrykende med å slå LFH 09 27–16 i søndagens første kamp. I den andre kampen ble det tap med seks mål mot Vang, men det holdt likevel til videre avansement til puljespillet.

Fem puljer

60 lag fordeles på fire puljer, og det spilles fem helger med tre kamper i hver runde. Den første runden spilles før jul, mens fire runder spilles vinteren 2020.

– I fjor fikk ikke 03-jentene være med fordi det var de eldste 16-årsspillerne som skulle spille Bring. Derfor er det bra at jentene i år får muligheten. Bring er ei fin gulrot, og det blir gøy å få måle seg mot god motstand fra andre deler av landet, sier Turid Kraby Simenstad.

Gjøvik HK J16 skal også spille 1. divisjon seriespill denne sesongen.

– Målet vårt for sesongen var å kvalifisere oss for 1. divisjon og Bringserien. Nå har vi klart begge deler. Vi har mistet noen sentrale spillere foran denne sesongen, så det er moro at vi klarte målene, sier Gjøvik HKs trener.

Mange kamper

Det betyr at det blir en hektisk vinter for jentene.

– Det blir en hektisk vinter med mange tøffe kamper. Alle lagene i regionens 1. divisjon, med unntak av LFH09, er kvalifisert for Bring, sier Kraby Simenstad. Det betyr at Gran også er klare for den nasjonale serien.

Helgens kvalifiseringsrunde på Lillehammer betegner Turid Kraby Simenstad som en god og en mindre god kamp. Mot LFH09 var jentene gode og vant en klar seier. Den andre kampen mot Vang ble ikke like god, men det skal også legges til at tre av jentene på laget spilte fotballkamper i Trysil og på Kongsvinger dagen i forveien.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags