Mange fikk seg en (pose) karamell på Gjøvik Gård

GÅR UNNA: Jenny Haavi (t.v.) og Thea Bråten er raskt ute på sprøsmål om hva som har solgt mest under første dag av Jul på Gjøvik Gård: – Karamellene!

GÅR UNNA: Jenny Haavi (t.v.) og Thea Bråten er raskt ute på sprøsmål om hva som har solgt mest under første dag av Jul på Gjøvik Gård: – Karamellene! Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange trosset kulde, slaps og gråvær for å plukke opp litt julestemning på Gjøvik Gård i helgen.

DEL

Rundt 300 besøkende var innom hovedbygningen på gården første dag av Jul på Gjøvik Gård. Dette var dog kun betalende gjester, og det er rimelig å anta at besøkstallet til resten av området var noe høyere. Tur med hest og kjerre, grøtspising i kafeen og kunst på «loftet» så ut til å trekke folk på tross av det dårlige været. Det spørs om julestemningen har begynt å ta tak for alvor.

Gaver med særpreg

– Vi merker at julehandelen er i gang, sier Jenny Haavi og Thea Bråten, som for anledningen er ansvarlige for å selge unna varer som kunstgruppene har laget.

– Vi har hørt folk mumle om at «den kunne vært fin til han eller henne» og den slags, så det er nok lov å si at det blir litt julegaver herfra, forteller de to.

De mener Gjøvik Gård absolutt er stedet om man leter etter noe de ikke har noen andre steder.

– Kunstgruppene er med å drifte bygget her, så du får noe helt unikt samtidig som du er med å støtte videre drift av gården, noe som virkelig trengs, sier nissejentene. Mini-julemarkedet har alt fra votter, luer og leker til god mat.

Den varen det går aller mest av er i sistnevnte kategori: karamellene.

– Det er bare tre poser igjen i butikken her akkurat nå. Forhåpentligvis har vi mer på lager!

STEMNING: Det skal godt gjøres å ikke kjenne i alle fall et fnugg av førsjulsstemning når snille hester kommer travende forbi med bjelleklang og tente fakler.

STEMNING: Det skal godt gjøres å ikke kjenne i alle fall et fnugg av førsjulsstemning når snille hester kommer travende forbi med bjelleklang og tente fakler. Foto:

Når nye grupper

I overetasjen på Drengestua er det en annen type salgsvare som presenteres, nemlig kunst. Kunstgruppene har lagt sin Juleutstilling sammen med åpningen av Jul på Gjøvik Gård, og et par bilder har allerede falt i smak hos gjestene og blitt solgt, sier leder for kunstgruppene Anna Österberg.

– Vi ser at det å legge åpningene sammen trekker inn besøkende vi ellers ikke vil nådd ut til. Det er utrolig gøy, sier hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags