Store og små lager jul (og minner) sammen

FINT MED HJELP: Marit Furuseth (3) lager julestrømper, godt hjulpet av mormor. – Juleverkstedet her er et veldig fint tiltak, mener de.

FINT MED HJELP: Marit Furuseth (3) lager julestrømper, godt hjulpet av mormor. – Juleverkstedet her er et veldig fint tiltak, mener de. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi syns det er viktig å bevare tradisjonen hvor store og små hjelper hverandre med å lage ting til jul, sier Lillian Vicanek i Gjøvik Frivilligsentral om deres årlige juleverkstedet.

DEL

Frivilligsentralens juleverksted har funnet sted i nesten et tiår. Det er åpent for alle, men er i år noe roligere enn i fjor, da rundt 140 juleglade gjester tok turen innom – flere enn lokalet egentlig har plass til. Kaotisk, sier arrangørene, som i år regner med et mer komfortabelt besøkstall på ca. 80 besøkende.

– Mange har kanskje ikke besteforeldre eller nær familie i området, og da er det fint om man kan komme sammen her for å hjelpe hverandre, sier Lillian Vicanek om motivasjonen bak arrangementet.

STØPING: Vincent Bucht (10) er tilbake på juleverksted for andre gang. Her støper han lys imens ekspert Ernst Sølvsberg følger med.

STØPING: Vincent Bucht (10) er tilbake på juleverksted for andre gang. Her støper han lys imens ekspert Ernst Sølvsberg følger med. Foto:

I FULL SVING: Ida Sveum (8) er i gang med å pynte julelyset sitt.

I FULL SVING: Ida Sveum (8) er i gang med å pynte julelyset sitt. Foto:

Hjelper hverandre

Det serveres grøt, kaker og kaffe imens barna lager julekort og julestrømper. De mest tålmodige går rundene det tar å få til skikkelig lysstøping. Julekuler og ferdige lys males og dekoreres før de tas med hjem til vinduskarmer og peishyller.

– Barna har juleverksted i barnehagen også, men der er det jo kun for de små. Her er det plass til foreldre og besteforeldre også, og til eldre barn. Vi ser for eksempel at de eldre hjelper de yngre, det er veldig hyggelig, sier Vicanek.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken