Festivalsjef blir ny leder for Gjøvik Frivilligsentral

- Jeg takket ja til jobben som leder ved Gjøvik Frivilligsentral fordi jeg ønsker å bidra i kommunen der jeg bor, sier Solveig Rønningen.

- Jeg takket ja til jobben som leder ved Gjøvik Frivilligsentral fordi jeg ønsker å bidra i kommunen der jeg bor, sier Solveig Rønningen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Solveig Rønningen forlater festivaljobb i Hedmark for å bli ny leder ved Gjøvik Frivilligsentral.

DEL

– Rønningen har fått tilbud om stillingen, og takket ja. Frivilligsentralens nye virksomhetsleder har høy utdannelse fra ulike universiteter og konservatorier innen musikk. Hun har også utdannelse innen personalutvikling og ledelse, opplyser Arne Moen, tjenesteleder kultur i Gjøvik kommune.

Les også: Disse vil bli leder ved Gjøvik frivilligsentral 

Solveig Rønningen, som er bosatt i Gjøvik, jobber i dag på Hamar, der hun er fagkonsulent i Hedmark og Oppland musikkråd i 50 prosent stilling.

Festivalleder

Siden 1. april 2016 har hun også vært daglig leder for Kirsten Flagstad-festivalen i 50 prosent stilling. Festivalens administrasjon deler kontor med det interfylkeskommunale sang og musikkrådet på Hamar.

Rønningen tar nå over etter Bjørn Rognstad i stillingen som virksomhetsleder for Gjøvik Frivilligsentral. Rognstad har hatt stillingen de siste seks årene, men går over i stilling som næringsutvikler i Gjøvik kommune.

Bjørn Rognstad skifter beite

Vil bidra i Gjøvik

– Samarbeid med frivillig sektor har gått igjen som en rød tråd i alle jobbene jeg har hatt. Når jeg har takket ja til stillingen i Gjøvik er det fordi jeg har lyst til å bidra i kommunen der jeg bor. Frivillig sektor har stor betydning for å motvirke utenforskap i samfunnet vårt, og denne betydningen vil ikke bli noe mindre i framtida, sier Solveig Rønningen.

Solveig Rønningen tiltrer som leder ved frivilligsentralen 1. mai, og for fullt fra 1. august.

Solveig Rønningen tiltrer som leder ved frivilligsentralen 1. mai, og for fullt fra 1. august. Foto:

Hun regner med å gå gradvis inn i stillingen ved frivilligsentralen fra 1. mai, og fullt fra 1. august.

– Årets Kirsten Flagstad Festival arrangeres 14. til 17. juni. Den skal gjennomføres før jeg forlater min nåværende arbeidsplass, forteller hun.

Korps og hage

Rønningen er opprinnelig fra Ringebu, og flyttet til Gjøvik i 2007. Arbeid har hun hele tiden hatt utenfor kommunen, først i Lillehammer og senere på Hamar.

– Ja, jobben ved frivilligsentralen blir min første i Gjøvik. Jeg har ellers vært engasjert som korpsdirigent på Raufoss og Reinsvoll, og vært med i styret i Gjøvik Hagelag, forteller hun.

Solveig Rønningen er utdannet musikkpedagog, med fløyte som hovedinstrument. Hun har tidligere jobbet som lærer og rektor i kulturskole og dirigent for korps. Før hun kom til Hedmark og Oppland musikkråd var hun daglig leder i festivalarrangørenes paraplyorganisasjon Norske Festivaler på Lillehammer kombinert med forelesninger ved Høgskolen i Innlandet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags