Gjøvik får hjelp av Sp-topp i sykehusstriden

TIL GJØVIK: Sps helsepolitiske talskvinne Kjersti Toppe er invitert til Gjøvik for å hjelpe Gjøvik-ordfører Torvild Sveen i sykehusstriden.

TIL GJØVIK: Sps helsepolitiske talskvinne Kjersti Toppe er invitert til Gjøvik for å hjelpe Gjøvik-ordfører Torvild Sveen i sykehusstriden. Foto:

Sps helsepolitiske talskvinne Kjersti Toppe skal hjelpe Gjøvik-ordfører Torvild Sveen (Sp) i sykehusstriden.

DEL

Toppe er skeptisk til store sykehus. Hun mener også økonomisk bærekraft ikke kan være argument for å legge ned sykehus i Innlandet.

– Vi har bedt om et møte med Kjersti Toppe, bekrefter Gjøvik-ordfører Torvild Sveen til Hamar Arbeiderblad.

Ser paralleller

Han vil drøfte både sykehusstruktur i Innlandet og helseforetaksmodellen med Sps Kjersti Toppe.

Toppe sier til HA at hun har vært på flere møter med Sp i Oppland om sykehusstrukturen. Nå er hun invitert til Gjøvik om saken.

Hun har fulgt sykehusdebatten i Innlandet fra sidelinja og sier hun ser paralleller til det som skjedde på Helgeland, der de etter flere års utredning gikk bort fra storsykehusforslaget.

Lite imponert

– Også fylkestinget tilrådde en løsning med to sykehus. Fra svært stor uenighet om hvor storsykehuset skulle plasseres, ble alle passe fornøyd med en struktur med to sykehus, sier Sp-toppen til HA.

Hamar-ordfører Einar Busterud er lite imponert over at Gjøvik skal trekke inn Sps helsepolitiske talskvinne i kampen for sykehuset:

– Jeg tror ikke politikere på turné bidrar til å løse denne striden. Den er sementert nok som den er, sier Busterud til avisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken