Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik får eget innsatsteam mot mobbing

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gjøvik kommune har over tid hatt store problemer med mobbing og dårlig læringsmiljø på enkelte skoler. Det er mange barn som gruer seg til å gå på skolen, gruer seg til friminuttet, gymmen eller bare å rekke opp hånda fordi de vet at de vil bli utsatt for psykisk eller fysisk vold i friminuttet, bussen eller gangen. Mobbing er psykisk og fysisk vold.

Det er en tydelig sammenheng mellom dårlig læringsmiljø og læringsresultater. Høyre ba om og fikk fremlagt denne sammenhengen av skoleforsker Thomas Nordahl i utvalg for oppvekst. Men du trenger ikke være skoleforsker for å forstå at når du sitter å tenker på hva jentene på bakerste rad kommer til å si til deg i friminuttet, at det blir vanskelig å lære algebra. Det er forståelig at når du sitter med gråten i halsen fordi gutta i B-klassen banker deg hver dag, at du sliter med å huske bøyningsformen for sterke verb.

Dette ønsker vi å gjøre noe med. Den 12. desember vil Høyres ønske om å etablere et eget innsatsteam mot mobbing bli vedtatt.

Vi styrker innsatsen mot mobbing på skolene. Det skal føre til at elevene trives mer, er klare for læring og gi lærerne mer tid til lærerens kjerneoppgave – kunnskapsformidling.

Kommentarer til denne saken