Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik – en god by for innvandrere?

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

Hvordan er det egentlig å være utlending i Gjøvik? Fire nye byborgere vil dele sine tanker og erfaringer om det på kulturkvelden i Engehaugen kirke torsdag 21. februar klokka 19.

Mohammad Reza Jafari (20) ble født i Afghanistan og kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker for nesten sju år siden. Nå studerer han på NTNU i Gjøvik. Basra Daud (36) fra Somalia, arbeidet tidligere i en bistandsorganisasjon i hjemlandet. Hun jobber nå i helse og omsorg i Østre Toten. Abdullahi Nageye kommer også fra Somalia, der han var lærer. Nå er han Senterpartipolitiker i Gjøvik. Fjerdemann er Mussie Gebremariam (37) fra Eritrea. Han var assisterende rektor og lærer i hjemlandet og er nå gründer i Norge.

Hva slags liv kom de fra? Hva slags gleder og frustrasjoner har de opplevd i Gjøvik? Hvilke utfordringer har de møtt i forhold til boligmarked, arbeidsliv, språkopplæring og sosialt nettverk? Dette er noen av spørsmålene de vil komme inn på i sine innlegg. Publikum får også anledning til å stille spørsmål og komme med kommentarer.

– Alle er hjertelig velkommen, sier leder i kulturutvalget i Engehaugen, Ane Inger Bondahl Søberg. Hun opplyser at det som vanlig blir enkel servering i kirkestua fra klokka 18.30.

Biografi for Anne Myhre og Trude Dale

Kommentarer til denne saken