Den første helgen spilles 3`er og 5`er-fotball, med lag fra fjern og nær. Cupen spilles over en dag for 6- og 7-årsklassen, med spill for 6-åringene på lørdag og for 7-åringene søndag. Helgen etter, den 23.–24. september spilles cup for de litt eldre, da med 7`er og 9`er-fotball. Her spilles det kamper både lørdag og søndag.

– Gjøvik Cup spilles på flotte, utendørs gressbaner her på Vind. I tillegg på vår nye kunstgressbane, samt innendørs i GOBB arena. Anlegget vårt har alt på ett område med kiosker, kafeteria, garderober, parkering, sekretariat, sports-utsalg, flere morsomme aktiviteter som boblefotball, samt at du vil møte flere av våre sponsorer under arrangementet. Vi bruker hele anlegget og gleder oss til cup, uttaler en blid markedsansvarlig Mette Stenersen.

Samtlige spillere får premie, og for 13-års klassen blir det også sluttspill med pokaler til de tre beste lag for både jenter og gutter. Etter at to cuphelger er gjennomført, har hele 206 lag vært i aksjon og 476 kamper blitt spilt, fordelt på 8 ulike klasser. Det er med andre ord rekordhøy deltakelse på årets Gjøvik Cup, og flere lag står på venteliste for å kunne delta.

En ting Gjøvik Cup har fått ros for, er antall kamper alle lag får spille under cupen.

– Vi er stolte av at alle lag får spille mange kamper i løpet av cup-helgen», sier arrangementsansvarlig Roy Pedersen. «De minste får minimum 3 kamper og de litt større får minimum 6 kamper (3 på lørdag og 3 på søndag) På vår andre helg spilles litt lengre kamper på større baner, men alle lag får minimum 4 kamper i løpet av helgen. Vi har gjort en vurdering på å slippe til flere lag, men det betyr at vi må kutte ned på antall kamper. Per nå ønsker vi ikke å gjøre dette, men at spillerne skal få maks uttelling av turnerings-helgen sin med masse god spilletid i stedet, forklarer Pedersen.

– Vi gleder oss til å starte høsten med flere fine cup-helger her på Vind», sier Mette Stenersen.

– Nå blir det to helger med flott og morsom fotball for de yngste den kommende og neste helg, noe vi ser veldig fram til! Og med på laget er vi igjen heldige som har med oss masse gode ressurser, med alle som stiller opp rundt arrangementet. Vi har en flott gjeng med frivillige, dommere og ikke minst en organisasjonsgruppe som har lagt til rette og forberedt alt fra a-å! I tillegg er begge cuphelgene åpne og gratis for publikum, så vi håper å se lokalbefolkningen på Vind disse helgene også, avslutter en forventningsfull markedsansvarlig.

Fakta: Gjøvik Cup har en historie som strekker seg langt bak i tid, men det var først i 2015 at cupen for første gang ble arrangert under navnet Gjøvik Cup. Vind Idrettspark ligger 10 minutter sør for Gjøvik sentrum i bydelen Sørbyen. Tradisjonelt sett har cupen mange deltakende lag fra regionen Indre Østland. I 2022 hadde vi besøk av 18 lag utenfor vår egen krets. I 2022 deltok om lag 200 lag, hvor det var fullt i flere klasser. Vi har de siste årene økt banekapasiteten, og vil i år kunne ta imot flere lag. Her vel dere treffe mange nye fotballvenner, i tillegg skal vi som vanlig jobbe hardt for at dere får en hyggelig opplevelse under årets Gjøvik Cup.