Gå til sidens hovedinnhold

Utvidet åpningstid på Gjøvik bibliotek kommer

Artikkelen er over 3 år gammel

Lillehammer bibliotek har hatt suksess med utvidet åpningstid, såkalt meråpent. Gjøvik bibliotek gjør det samme når ombyggingen av rådhuset er ferdig.

– Meningen var at vi skulle starte med meråpent samtidig med Lillehammer, men nå må vi vente på grunn av ombyggingen av rådhuset som vil medføre at Gjøvik bibliotek og litteraturhus får nytt inngangsparti, sier leder Hanne Blien.

Hun understreker at det allerede er satt av penger til prosjektet i inneværende års investeringsbudsjett, men at det ville vært dumt å foreta denne endringen før ombyggingen er utført.

Med meråpent bibliotek vil det si at du har tilgang til bibliotekets lokaler og fasiliteter utenom betjent åpningstid. Du må være 18 år, ha gyldig lånekort og signere en avtale for bruk av det meråpne biblioteket.

Har du et gyldig nasjonalt lånekort, kan du signere en kontrakt med retningslinjer for bruk av det meråpne biblioteket. Da vil lånekortet sammen med pinkode fungere som et adgangskort, og du vil få tilgang til biblioteket utenom betjent åpningstid.

Tilgang gis til alle over 18 år. Barn er velkommen i følge med foresatte. Det er ikke tillatt å ta med andre inn i lokalet.

Biblioteket på Lillehammer vil være meråpent i de ubetjente timene mellom 07.00 og 22.00 alle dagene i uka.


Kommentarer til denne saken