Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik Ap og privat samarbeid

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gjøvik Arbeiderparti snakker med to tunger. Ordfører Iddberg skriver i sin kronikk 10. august at Arbeiderpartiet «er imot privatisering av sentrale velferdstjenester», i neste setning sier han «vi har stor tro på offentlig og privat samarbeide».

Hvorfor har Gjøvik Arbeiderparti flere ganger avvist initiativ fra lokale, private investorer om å bygge omsorgsboliger for eldre?

Er Arbeiderpartiet i mot at noen tjener penger på omsorgsarbeide og at eventuelle overskudd kan taes ut som utbytte og bli helseprofitører?

Firmaer som leverer varer og tjenester til omsorgstjenesten Gjøvik kommune må tjene penger, ellers går de konkurs og tjener de penger vil de ha anledning til å ta ut utbytte? Slik er det i næringslivet, men i henhold til Gjøvik Arbeiderparti er de som tjener i omsorgstjenesten «helseprofitører»?

Det å bruke penger på konsulenter innen omsorgtjenester, er helt greit for Gjøvik Arbeiderparti, selv om de kan være eiet av internasjonale selskaper som tar ut store utbytter.

Det er krise i fastlegeordningen Gjøvik, tross utallige advarsler til formannskap og kommunestyret fra kommunens fastleger.

Dette gjør at Gjøvik kommune må leie inn vikarleger. Hver innleid koster penger for kommunen. Kommunestyret, formannskapet og helseadministrasjonen i Gjøvik kommune har forsømt seg, resultatet av dette koster Gjøvik kommune store summer i løpet av et år.

Disse leger leies gjennom private helsebyråer, som igjen kan være eiet av utenlandske investorer som kan ta ut store utbytter og være helseprofitører? Er det er helt OK for Gjøvik Arbeiderparti?

Gjøvik kommune må også leie inn sykepleiere gjennom private helsebyråer. Er det er helt OK for Gjøvik Arbeiderparti?

Men å samarbeide med lokale private investorer er de imot, selv om det kan gi et bedre differensiert tilbud til eldre, valgfrihet og det vil kunne avhjelpe mangelen på omsorgsplasser.

Gjøvik Arbeiderparti kan samarbeide med private på alle andre områder, bortsett fra i omsorgtjenesten. Hvor er logikken?

Gjøvik Arbeiderparti er en brems for en bedre omsorgstjeneste i vår kommune.

Kommentarer til denne saken