Utdelingen var på Det Norske Teateret.

– Stemningen sto i taket da juryen presenterte prisvinneren. Teateret takker for denne utmerkelsen og er stolte over å ha laget denne sterke forestillingen, uttaler Teater Innlandet i en pressemelding.

Forestillingen hadde premiere i februar, og den handler om hvordan barn møter døden. Den er skrevet i samarbeid med to barn som selv har mistet et søsken.

I Heddajuryens begrunnelse står det at hos årets vinner skaper det surrealistiske og lekende et scenisk univers som oppleves både kakofonisk og klart på samme tid.

– Gjennom en solid tekst og regi, et sterkt skuespillerlag, en mangslungen scenografi og et suggererende lys- og lydbilde, skapes en forestilling som lar oss som publikum ubesværet ta del i noe av det mørkeste vi kan forestille oss. Blant myrull, sand, blomster, klovner, strutteskjørt, sykesenger og stjerner oppstår en fortelling som beveger seg både utover og innover, i det metafysiske og det jordiske på samme tid. Forestillinga er noe langt mer enn teater som samtale, eller som trøst. Den lar oss se både gleden og det grusomme i hvitøyet, i et raffinert og befriende formspråk, sier juryen.

Skuespiller Julie Bjørneby var nominert som beste kvinnelige skuespiller for rollen som Maja i Karons sandkasse, men nådde ikke opp.

Les også Terningkast 5

Tante Grønn, Tante Brun og Tante Fiolett med Pride-vibes og donorbarn i en frisk 2022-utgave