Gjett hva vi gjorde, @badesken: – Det verste er når sjefen vil at man skal ta en stor sak «hematt»

INSTAGRAMKJENDIS: Ken Andre Ottesen fra Raufoss gjør suksess med bøkene og instagram-kontoen sin om norske lokalaviser.

INSTAGRAMKJENDIS: Ken Andre Ottesen fra Raufoss gjør suksess med bøkene og instagram-kontoen sin om norske lokalaviser. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ken André Ottesen (44) fra Raufoss, nå bosatt i Bergen, gjestet NRK-programmet Lindmo fredag.

DEL

VG-vaktsjefen har blitt kjendis av å drive godhjertet harselering med norske lokalaviser, og er nå aktuell med sin andre bok; «Dette landet».

– Jeg husker da jeg jobbet i lokalavis selv. Skrekken var at man jobbet med noe man syns var viktig, så kom sjefen luntende inn på kontoret med spørsmål om noe man ikke ville ha spørsmål om. Det var gjerne at man måtte ta en stor sak og hente den «hematt», gjøre noe lokalt, sa Ottesen på NRK-programmet.

– Det blir bare pinlig og dumt, la han humrende til.

Siden Ottesen er tidligere journalist og nyhetsredaktør i Oppland Arbeiderblad, hadde herværende avis intet annet valg enn å følge samme oppskrift, nemlig å ta saken «hematt».

Se klipp fra Lindmo her! (Video: NRK)

Hele programmet sendes på NRK1 fredag kveld.

Video: NRK

– Rar backstage

Ken Andre Ottesen sier til OA at det var gøy å delta på NRK-programmet.

– Det er godt gjort å finne en så rar backstage som Hivju, Gro, Ole Ivars og meg, men det var veldig gøy!

Dette var ikke første gang raufossingen møtte landsmoderen.

– Det var jo stort å møte Gro. Sist gang var i 1977 da jeg lå i baksetet til bilen til far min da han kjørte daværende miljøminister Gro rundt i Raufoss. Det husker jeg lite av.

Toten-stoltheten var ikke langt unna på TV-opptredenen:

– Jeg er jo utrolig stolt av å være fra Toten, så det er naturlig å promotere det.

Glad i lokalaviser

– Dette er noe jeg gjør med kjærlighet, har totningen tidligere uttalt til OA.

Pressemannen og satirikeren har blant annet skrevet flere sesonger av NRK-programmet Nytt på nytt, og står bak satiresiden Vredens Gnag i VG.

Mange tips

Det hele startet med Twitter-kontoen @BAdesKen tilbake i 2011.

Ottesen sa dette i et intervju med OA i 2018:

– Da jobbet jeg som nyhetsredaktør i Bergensavisen og satt på desken der, derav navnet. Det gikk ikke lang tid før jeg begynte i VG, men kontoen hadde etablert seg og det hadde blitt rart å bytte. Jeg får fryktelig mange spørsmål og meldinger fra folk som lurer på hva navnet betyr, sier Ottesen som kan fortelle at det ikke akkurat skorter på tips fra både lesere og journalister.

– Jeg får inn veldig mange tips, og våkner hver morgen til omtrent ti tips om hva som står i lokalaviser rundt i landet. Jeg leser mange lokalaviser, men får jo ikke med meg alt. Jeg tror folk syns det er stas at lokalavisa deres blir nevnt, sa Ken André Ottesen.

– Jeg vet ikke hvor stas lokaljournalistene syns det er, men jeg får mange tips av dem også, så mange syns nok det er artig, la han til.


Artikkeltags