Gå til sidens hovedinnhold

Gir seg som redaktør for NRK Innlandet

Inger Johanne Solli gir seg som distriksredaktør for statskanalen i Innlandet, men fortsetter i redaksjonen når arvtageren er på plass.

Siden hun startet å jobbe i NRK i 1988, har Inger Johanne Solli hatt rolle som både redaksjonssjef og distriktsredaktør. Hun har ledet sammenslåing av statskanalens kontorer i Oppland og Hedmark, som også innebar en større nedbemanning.

Solli vil fortsatt ha stillingen inntil en ny redaktør er på plass, og da vil hun gå over i journaliststilling på Lillehammer. Det opplyser NRK i en pressemelding.

– Å være leder i Norges viktigste mediebedrift er et privilegium. Det har vært utrolig spennende. Men det er også et privilegium å få lov å gå tilbake og utøve yrket mitt når jeg fyller 60. Innlandet kryr av spennende nyheter og historier. De gleder jeg meg til å fortelle, sier hun i pressemeldingen.

Distriktsdirektør Marius Lillelien takker Solli for hennes mangeårige redaktørinnsats.

– Hun er opptatt av at distriktskontorene og NRK må være på lag med publikum i sitt område og aldri gi folk en opplevelse av de burde bodd et annet sted, likt andre ting eller brukt livet sitt på noe annet. Det har alltid inspirert meg når hun snakker om det – og jeg støtter det helhjerta, sier han.

NRK opplyser også at Solli vil ta del i to prosjekter i NRK, hvor det ene er arbeidet fram mot Stortingsvalget. Det andre prosjektet er å hjelpe distriktskontorene med endringene som må til for å oppfylle sitt oppdrag i framtida.

Kommentarer til denne saken