Generasjonsmøter – et møte om likestilling på tvers av generasjoner

Generasjonsmøter. F.v: Shabana Rehman Gaarder, Rania Al-Nahi og Azra Gilani.

Generasjonsmøter. F.v: Shabana Rehman Gaarder, Rania Al-Nahi og Azra Gilani. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gjøvik sanitetsforening, i samarbeid med Gjøvik Frivilligsentral og Gjøvik kultursenter inviterer til en kveld i regi av organisasjonen «Født Fri».

DEL

Innsendt Å kjempe for individets frihet og motvirke negativ sosial kontroll er kjernen til Født Fri sitt samfunnsoppdrag. Shabana Rehman Gaarder, Azra Giliani og Rania Al-Nahi vil snakke om mors- og kvinnerollen, kommunikasjon mellom generasjoner, verdispørsmål og hvordan klare seg i et nytt land.

Generasjonsmøter spenner fra bokbad, spørsmål rundt integrering og verdier, kampen mot negativ sosial kontroll, kvinners rettigheter og kulturelt innslag.

Det er gratis inngang, og det blir enkel servering.

Azra Giliani var blant de første arbeidsinnvandrerne som kom til Norge, og forteller i boka «En muslimsk mors kamp» om oppturer, nedturer og utfordringer.
Hun er en tydelig stemme i integreringsdebatten og mener blant annet at nøkkelen til god integrering starter hos kvinnene.

Shabana Rehman Gaarder er prisbelønt performancekunstner, standup-komiker, dramatiker, og spaltist. Hun markerte seg i ung alder som en sterk stemme i samfunnsdebatten. Shabana Rehman Gaarder har gjennom hele sitt virke engasjert seg i kampen for likestilling, frihet og ikkevold. Nå leder hun stiftelsen «Født fri» som blant annet bekjemper æres- og skamkultur, negativ sosial kontroll og tvangsekteskap.

Rania Al-Nahi er en ung, sterk stemme i det muslimske miljøet, og har tatt offentlig oppgjør med muslimske kvinners mangel på rettigheter. Hun har holdt taler i moskeer, er aktiv på sosiale medier, og har møtt flere politikere for å snakke om hvordan nå ut til muslimske kvinner. Al-Nahi er også spådd til å bli den første, norske kvinnelige lederen i moské.

Møtet finner sted mandag 28. oktober i Gjøvikhallen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken