Inger Holbø stiller ut på Fjordheim for første gang

REISER: Store tepper og puter under tittelen "Reisebrev i billedvev" er hva Inger Holbø stiller ut på Galleri Fjordheim.

REISER: Store tepper og puter under tittelen "Reisebrev i billedvev" er hva Inger Holbø stiller ut på Galleri Fjordheim. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

BIRI: Minner og inspirasjon fra reiser er den røde tråden i tekstilkunstner Inger Holbøs utstilling som åpner på Galleri Fjordheim førstkommende lørdag.

DEL

Den Lillehammer-bosatte kunstneren har ikke tidligere stilt ut på Galleri Fjordheim, men har gledet seg storligen til at det nå skjer.

- Fjordheim er et meget sjarmerende sted, så er jeg så lykkelig for at jeg nå kan stille ut her og at jeg attpåtil er invitert, smiler Inger Holbø.

Til Fjordheim har hun med seg sju store billedvever og tepper, samt åtte puter som også samspiller med utstillingens tittel, Reisebrev i billedvev.

Ting tar tid

Holbø, som har virket som kunster og lærer siden hun var ferdig utdannet etter fire år ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i 1971, har ikke hatt mer enn fire separatutstillinger gjennom årene, men har deltatt på mange gruppeutstillinger.

- Billedvev er både arbeids- og tidkrevende. Et større teppe bruker jeg fort ett år på, fra de første ideer til skisser og til slutt vevingen. I tillegg farger jeg alt av garn selv, understreker hun.

Men, om ting tar tid, har hun likevel vært uvanlig aktiv dette året. i tillegg til Fjordheim-utstillingen har hun deltatt på en utstilling i Kiel i Tyskland, i anledning 500-årsjubileet for Martin Luther og reformasjonen. En teppe hun stilte ut i et kloster i Kiel, blir også å se i Oslo domkirke fra 6. juni.

En luksus

Inger Holbø henter inspirasjon og motiver fra høyst ulike ting. Hun har laget tepper knyttet til kraftutbyggingene i Alta og Øvre Otta, og hun går ikke av veien for å kommentere ting fra et kvinneperspektiv.

Etter at hun sluttet som lærer, konsentrerer hun seg helt om kunsten.

– Jeg føler det som en luksus å kunne få holde på med ting som tar så lang tid. Jeg er nok det en kan kalle en "slow-vever". Det er dager som jeg bare må gruble på ting, innrømmer hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken