Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesvei 51 over Valdresflye fortsatt åpen - kan stenges på kort varsel

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesveg 51 over Valdresflye åpnet etter nattestenging tirsdag og er et alternativ for trafikanter som skal mellom Østlandet og Vestlandet på dagtid, så lenge E6 er stengt i Ringebu. Det opplyser Statens vegvesen.

E6 ble stengt ved Elstadkleiva nord for Fåvang på grunn av rasfare mandag ettermiddag. Fjellet over vegbanen er ustabilt etter sprengingsarbeid i et grustak som ligger inntil E6. Statens vegvesens entreprenør arbeider nå med å få ned steinblokkene, slik at vegen kan repareres og klargjøres for trafikk etter hvert. Det er ventet at dette arbeidet vil ta noen dager.

For trafikk mellom Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal og Østlandet på riksvei 5 og E136 er fylkesvei 51 et godt alternativ mens E6 er stengt.

– Vegen over Valdresflye har nylig åpnet etter vinterstenging og er foreløpig nattestengt i tidsrommet 2000–0800. Vegen er godt egnet for alle kjøretøy som har vinterdekk og annen nødvendig vinterutrustning, opplyser Statens vegvesen.

Fylkesvei 51 over Valdresflye kan imidlertid bli stengt på kort varsel på grunn av værforholdene, melder Vegtrafikksentralen onsdag.

Kommentarer til denne saken