Styrene i Eidsiva Energi og Hafslund E-CO har for en tid tilbake blitt enige om et avtaleutkast for en sammenslåing av selskapene. Før og etter påske skal Eidsiva-eierne, kommuner og fylkeskommuner, bestemme seg for om de går inn for avtalen eller ei.

De sju kommunene som har behandlet saken, deriblant Øystre Slidre, har alle sagt ja.

De siste dagene har Oppland Fylkeskommune vært samlet på Fagernes, og torsdag sto Eidsiva-avtalen på møteplanen. Selv om Senterparti-representant Kjersti Bjørnstad åpnet med å argumentere for sin motstand mot avtalen, endte det med et vedtak om å si ja til avtalen slik den foreligger i dag.

– Det vil være et steg bort fra den lokale tilhørigheten, sa Bjørnstad, som blant annet mente det ville være et tegn på dårlig selvtillit om politikerne gikk inn for fusjonen med Hafslund.

Elleve stemmer gikk imot, de øvrige stemte for innstillingen.

Under Fylkestingets møte torsdag, ble det blant annet lagt fram et forslag om å utsette en avgjørelse i saken. Halvard Klevmark fra Miljøpartiet de Grønne mente behandlingen av saken er forhastet og ville ha en bredere debatt før en avgjørelse skulle tas.

– Hvorfor skal vi haste oss til noe nytt, når det vi har fungerer?, spurte Klevmark, før det ble votering om utsettelsesforslaget.

Der stemte bare to personer for. Behandlingen fortsatte dermed som oppsatt, og endte i et vedtak.

– Jeg er glad vi behandler denne saken nå og ikke utsetter. Det er lett når en sak er komplisert å rope på en utsettelse eller sette fram argumenter som baserer seg på det samme. Å si at saken er stor og komplisert, er ikke en grunn til ikke å behandle den, sa Svein Håvar Korshavn (H) senere i debatten.