Fylkesmannen vil flytte kommunegrensa mellom Vestre Toten og Gjøvik

DELES: Raufoss industripark strekker seg per i dag inn i Gjøvik kommune. Fylkesmannen i Innlandet vil flytte grensa for å løse det problemet.

DELES: Raufoss industripark strekker seg per i dag inn i Gjøvik kommune. Fylkesmannen i Innlandet vil flytte grensa for å løse det problemet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesmannen i Innlandet har uttalt seg i saken om grensen mellom Vestre Toten og Gjøvik. Anbefalingen er at hele Raufoss industripark skal inn i Toten-kommunen.

DEL

I mars i fjor leverte Raufoss Næringspark ANS, selskapet som eier industriparken på Raufoss, søknad om grensejustering. Bakgrunnen var at det ikke var hensiktsmessig å forholde seg til to vertskommuner, slik de måtte da parken strakk seg over kommunegrensa til Gjøvik.

Gjøvik kommune har sagt seg uenig i at grensa må justeres, og at løsningen var et bedre samarbeid. Fylkesmannen i Innlandet kom fredag med en uttalelse i saken, hvor de sier at grensa bør justeres.

Les også: Staten ber Fylkesmannen finne løsning mellom Gjøvik og Vestre Toten

Det heter seg likevel at Fylkesmannen ser argumenter både for og imot en justering.

– Den foreslåtte grensejusteringen om å samle næringsparkens eiendom i Vestre Toten kommune fremstås om avbyråkratiserende og vil skape en hensiktsmessig kommunegrense, heter det i en uttalelse fra Fylkesmannen.

Fylkesmannen har sendt sin anbefaling på høring til Gjøvik kommune, Vestre Toten kommune, Oppland fylkeskommune og Statens kartverk. Fristen for å komme med innspill er 29. juli og deretter vil det bli utarbeidet en endelig anbefaling til Kommunaldepartementet.

– Det er departementet som avgjør saken, heter det i Fylkesmannens nyhetsmelding om saken.

Les også: Sju måneder har gått: Nå vil Høyre ha svar på «grensetvisten» mellom Gjøvik og Vestre Toten

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken