Funn av eksplosiver under graving i Raufoss industripark

Foto:

Ved 10-tiden fredag rykket nødetatene ut til melding fra Raufoss industripark. Meldingen gikk på at det var funnet noe som kunne synes å være eksplosiver.

DEL

Funnet skal ha blitt gjort nord i industriparken i forbindelse med gravearbeider. En vannledning skal skiftes og i bakken skal gravingen ha ført til det som kunne synes å være gamle eksplosiver.

– Det er fyllmasse her fra femti- og sekstitallet som er brukt blant annet til veiutbygging. Det dukket opp en stein som det kan se ut som det er noe i. Nå har vi overlatt dette til ekspertisen i brannvesenet og hos politiet, som har opprettet sikkerhetssoner, forteller leder Øivind Hansebråten i Raufoss Næringspark ANS til Oppland Arbeiderblad.

I vakta får OA opplyst at det foreløpig ikke har vært problemer med inn-og utkjøring, men at det dirigeres inne i industriparken.

Hansebråten opplyser at det er sperret av et område med omkrets på cirka en kilometer midt i parken. Han henviser videre til politiet, som håndterer saken. Hansebråten forteller at situasjonen oppleves udramatisk fra fabrikkens side, men at man vil være «føre var» og holde folk unna området.

Bjørn Lunkemoen ved operasjonssentralen hos politiet i Innlandet bekrefter at et sivilt firma er på vei til stedet for å hente med seg eksplosivene.

– Vi er på stedet nå og venter på et sivilt firma. Vi vet ikke noe mer om mengden, men det er eksplosiver. Målet er at firmaet skal ta med seg dette vekk fra området, sier Lunkemoen til Oppland Arbeiderblad.

Artikkeltags