Kontrasten ble stor for både publikum og solister, da Hoff kirke åpnet dørene i går, første søndagen i advent, for årets første Frostroser konsert. I fjor var nemlig kirken fylt til randen, av forventningsfulle store og små som gledet seg til å la julestemningen komme, mot årets 50, som forsiktig trådde inn i kirken, like forventningsfulle, hvor håndsprit, gratis munnbind og lister ventet på dem av to visir-kledde ungdommer før de ble anvist til ferdig oppmerkede benkerader.

Da de første tonene fra pianoet med Anders Byfuglien bak tangentene strømmet ut i rommet var konserten i gang. Tradisjonen tro starter Frostroser alltid konsertene sine bakerst i kirken, hvor alle solistene med lyslykter i hendene synger sangen Tenn lys, mens de beveger seg rolig framover og til slutt står i bue foran i kirkerommet. Og når vi er inne på tradisjon, i år er det 17 år siden Frostroser hadde sin første konsert i Gjøvik kirke, 1 desember 2003, under navnet: -Jula er for alle, hvor kollekten gikk til alternativ jul. Gjennom årene har konserten altså endret både navn og utøvere, men primus motor bak det hele er den samme, Ronny G. Berg. Han ønsket å lage en julekonsert for alle, med gratis inngang, der man betalte det man kunne i kollekt og det har vært tanken bak Frostroser i alle årene siden, bortsett fra i år, hvor alt må gjøres annerledes. Likevel har Ronny håpet om at til neste år kan dørene åpnes for fullt igjen og at konserten på nytt kan være gratis.

Ida Marie Ringerud startet årets konsert med sin nydelige tolkning av den kjente og kjære julesangen Himlen i min favn, etterfulgt av Stine Therese R. Nymoen som åpnet Det lyser i stille grender a cappella i første vers, før pianoets toner varsomt ble med, Lise Linnerud tok oss med i en hjertenær tolkning av Jeg er så glad hver julekveld, deretter kom Marit Kolloens vare tolkning av Mitt hjerte alltid vanker, før Roy Strandbakke entret podiet med sin lune utgave av Julekveldsvisa og med denne sendte en takk til de to damene som jevnt og trutt rengjorde kveldens mikrofoner og stativ. Deretter var det de yngste sangerne sin tur, de som kalles Frostrosebarna, men hvor to av dem nå er ungdommer å regne. De åpnet sin avdeling med sangen Når vi er sammen fra julefilmen Olafs frosne eventyr før de hadde hver sin solosang. Først ut var Jenny Marie B. Lersveen, (som nå deltar på sin 3. Frostrosekonsert) med sangen Under månen fra julekalenderen Den unge Fleksnes, etterfulgt av Kaja Christine E. Myhrby (som er med for 7 året på rad) med sangen Når hele himmelen faller ned, fra vår alles kjære Anne Grethe Preuss og avrundet med Andrea Walheim (som er med for 6. året på rad) med den noe ukjente og nye julesangen Feeling of christmas av Emelie Hollow.

Deretter var det de voksne sangerne sin tur igjen. Stine Therese med en flott tolkning av I`ll be home for christmas, Marit med en glad og lystig versjon av Let it snow og Lise med den klassiske julesangen Glade jul, før Roy tok oss med til barndommens jul og gleden ved å gå julebokk i sangen Romjulsdrøm. Etterpå dro han med seg Lise i en duett på ekte landing i sangen Nå er det dårlig vær, fritt oversatt av han selv, av sangen Baby, its cold outside. Denne sangene har gjennom årene blitt en fast tradisjon på Frostrosekonsertene.

I fjor kom Ronny med ett sangønske til Marit, Stine og Lise, The parting glass, og denne ble så vakker at den måtte bare bli med i år også, for disse tre stemmene klinger utrolig fint sammen.

Årets Frostroser ble avrundet med Ida Maria sin fantastiske tolkning av O helga natt før publikum ble invitert til å bli med å synge Deilig er jorden.

I år som i fjor ble lys og lyd servert av Knut Sundbakken. Blant publikum satt applausen løst under hele konserten, det var smil og glede på benkeradene og blant sangerne og alle kunne reise fra Hoff kirke med varme i hjertet sitt og julestemning i hele kroppen.

En fin og magisk måte å starte årets første søndag i advent på.

Vi gleder oss til å ta imot publikum i Hoff kirke også tirsdag 2 desember, denne konserten er utsolgt. Fikk du ikke billetter i år, fortvil ikke, vi er tilbake neste år med gode sangere, flott pianist og lager julestemning for liten og stor.