Frode fra Valdres tok landsfinalen på sparket: – Dette sitter i ryggmargen

Frode Leirhol, NMK Valdres var veldig godt fornøyd med å bli nummer to i Landsfinalen i bilcross. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no

Frode Leirhol, NMK Valdres var veldig godt fornøyd med å bli nummer to i Landsfinalen i bilcross. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no

Av

Frode Leirhol ble andremann i landsfinalen i bilcross – helt uten spesialtrening.

DEL

Føreren fra NMK Valdres er best kjent som en meget habil fører i både rallycross og bakkeløp.

Etter å ha kvalifisert seg for landsfinalen i bilcross tidlig i vår, imponerte Leirhol stort i helgas gigantmønstring med over 150 førere på Gardermoen og kjørte inn til en flott andreplass.

I ryggmargen

– Nei, jeg har ikke trent spesielt mot landsfinalen. Dette sitter i ryggmargen. Og siden det går saktere i bilcross enn i rallycross, tok jeg dette på sparket, sier Frode Leirhol.

Den unge veteranen fra NMK Valdres har deltatt i landsfinalen i bilcross tidligere. Vunnet har han også gjort.

– Men jeg har ikke kjørt finalen siden i 2002. Og med helgas andreplass klatret jeg til tredjeplass på adelskalenderen, sier Frode Leirhol, som var godt fornøyd med helgas kjøring.

Real kamp

Vant på Gardermoen gjorde Jon Grinden fra NMK Elverum.

– Vi hadde en skikkelig fight, men han var bedre enn meg denne gangen. Jeg var oppe i ledelsen et kort øyeblikk, men det var helt greit at Grinden vant, sier Frode Leirhol. Som syntes at finalen på Gardermoen var en flott finale med mye god kjøring.

Bronsemedaljen i landsfinalen gikk til Marius Karlstad.

Stian Hoel fra NMK Gjøvik var i favorittsjiktet foran helgas landsfinale. Stian endte til slutt på åttendeplass, mens Gøran Skarten fra NMK Gjøvik ble tredje beste lokale på 32. plass sammenlagt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags