Frivilligheten i Nordre Land

Av
DEL

MeningerDet er fortvilt det som nå foregår i forhold til statsstøtten til frivillighetssentralene. Nå har Stortinget vedtatt en halvering av støtten til frivillighetssentralene, samtidig som en har stemt mot forslaget fra Sp om full momskompensasjon. Dette er meget rystende, og det blir tragisk for frivillighetssentralene, spesielt i de kommuner som har under 12.000 innbyggere, slik som for eksempel Nordre Land kommune med sine vel 6000 innbyggere.

Det betyr en stor fare for at Frivillighetssentralen for Nordre Land og Torpa kan bli lagt ned. Jeg var i 1992 med på å starte denne frivillighetssentralen, og nåværende leder Hilde Lindahl har gjort og gjør et meget godt arbeide for dette. Jeg betrakter det som en skandale om Frivillighetssentralen på Dokka forsvinner, og om det blir gjennomført som Stortinget og regjeringen nå behandler, og vil at de skal vedta deres forslag.

Jeg undres over hva vi skal gjøre for å sikre Frivillighetsentralen på Dokka? Vi vil ikke, kan ikke, akseptere at de statlige myndigheter, som roser voldsomt det arbeid disse sentralene utfører, skal legges ned

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags