Gå til sidens hovedinnhold

Fritt behandlingsvalg står på spill.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi i Høyre tror på en god miks av offentlig og private tilbydere innenfor helsesektoren. I 2015 innførte regjeringen fritt behandlingsvalg. Det innebærer at private leverandører som tilfredsstiller bestemte krav kan yte spesialisthelsetjenester mens staten tar regninga.

Ved at flere kan bidra, bidrar ordningen til kortere ventetid og økt valgfrihet for pasientene. Det finnes mange dyktige private institusjoner med gründere som virkelig brenner for å tilby gode helsetjenester. Siden staten betaler er det ikke lommeboka til pasientene som teller. Høyre setter pasienten foran systemet. Vi mener du skal være sjef i ditt egen liv og være med å bestemme selv hvor du ønsker behandling. Fritt behandlingsvalg er også med å sikre viktige kompetansearbeidsplasser i distriktene.

Fritt behandlingsvalg står i fare dersom det skulle bli regjeringsskifte. Alle partiene på venstresiden, samt Senterpartiet, vil skrote ordningen. De vil frata pasientene sin rett til å velge behandling uavhengig av lommebok, og frata flinke fagfolk muligheten til å tilby behandling som etterspørres.

Høyre ønsker å utvide ordningen slik at flere kan få glede av den. Ønsker du fortsatt fritt behandlingsvalg må du stemme Høyre til høsten.

Kommentarer til denne saken