Fiskere la igjen over 250 millioner kroner i Innlandet i fjor

Fisketurisme: Tilreisende fiskere legger igjen en god slump penger i Innlandet, men potensialet er mye større. ARkivbilde

Fisketurisme: Tilreisende fiskere legger igjen en god slump penger i Innlandet, men potensialet er mye større. ARkivbilde

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Innlandsfiskere tar med seg gode opplevelser hjem, men legger igjen mye penger i Innlandet.

Likevel kan summen bli enda større med økt tilrettelegging.

Større potensial

En fersk undersøkelse viser at fiskeres samlede forbruk av varer og tjenester bare i Hedmark og Oppland, kan være så høyt som 250 og 290 millioner kroner i 2014, skriver Innovasjon Norge i ei pressemelding.

Selv om dette høres ut som en god slump penger kan potensialet likevel være langt større.

Dersom alle tilrettelegger for fisketurisme, slik som de beste områdene i Fishspot, er den totale verdien anslått til mellom 700 og 900 millioner kroner for disse to fylkene alene.

– Resultatene viser at det lønner seg å ha spissede produkter mot ulike målgrupper, og at pakking og tilrettelegging er viktig for å lykkes og for å skape en større merverdi, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin i en pressemelding.

28.000 fiskekort

Fisketurismen fortsetter å øke i Hedmark, Oppland og Sør-Trøndelag.

Fishspot solgte over 28.000 fiskekort til en verdi av 6,9 millioner i disse fylkene i 2014, noe som er en økning på fire prosent sammenlignet med 2013.

Utenlandske fiskere sto for omkring 20 prosent av det samlede forbruket. Gjennomsnittlig forbruk per døgn for de tilreisende fiskerne er beregnet til 1 113 kroner og for fritidshusbrukere til 740 kr per døgn.

Det er særlig i fluesonene som salget av fiskekort øker.

Artikkeltags