Gå til sidens hovedinnhold

Her er det lov å kollidere

Artikkelen er over 5 år gammel

Landets første Bumperboat-anlegg er nylig tatt i bruk.

Det finnes mange bumperboat-anlegg rundt om i verden. I mange størrelser, for barn og voksne. Beitostølen Sommerpark har nettopp kjøpt inn og åpnet et åtte ganger åtte meters basseng med slike små motorbåter for barn.

Det minner mest om radiobil til vanns. Båtene har en liten batteridrevet motor og ratt. Det holder til å tusle rundt i bassenget, bumpe borti andre og manøvrere seg fram i mengden.

Opplegg fra USA

Selvsagt kommer opplegget fra USA. Beitostølen har kjøpt konseptet Kiddie Bumper Boat. De minste båtene er tilpasset barn inntil sju år. De litt større skal brukes av gruppen 7–12 år.

– Dette er sommerens nyhet her i Sommerparken, sier Atle Hovi i Beitostølen Resort.

En kjøretur er på fem minutter. Da skrus strømmen av. Jostein Trandokken i Beitostølen Sommerpark viser hvordan båtene startes og stoppes med en liten fjernkontroll.

Bassenget er grunt, og faremomentene få.

– Men vi passer på at alle oppfører seg fint, og at ingen står i båtene. Det er ikke lov, sier Atle Hovi. Båtene går så sakte at det å kollidere ikke skal innebære noen risiko. De store, myke båtsidene tar av for det meste.

Alltid fornye

– Det gjelder å alltid fornye oss. Så vi tror og håper at dette vil bidra til at enda flere vil komme hit, stanse og prøve anlegget, sier Hovi.

Fra før har Beitostølen Sommerpark bobbanen, bilbanen og gyrotrampolinen, sier Hovi.

På testdagen sist torsdag var det bare 10–11 grader, og godt kledde foreldre sto langs gjerdet rundt bassenget mens de så sine håpefulle teste ut nyheten. Barna lot seg på ingen måte affisere av få grader til vanns og i lufta.

– Ja, det er seint sommer. Vi måtte måke unna snø oppe i bakkene for å kunne åpne bilbanen vår, sier Hovi.

Men når sommeren kommer for fullt, tror han at et vannbasert aktivitetsanlegg midt i sentrum av Beitostølen skal bli et samlingspunkt.

Beitostølen Resort har kjøpt inn Kiddie Bumper Boat med støtte fra Innovasjon Norge.

 

Kommentarer til denne saken