Vårtur til Mæhlumsetra

DESTINASJON: Mæhlumssetra.

DESTINASJON: Mæhlumssetra.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

OA mottar beskrivelser fra korte og lange turer i vår natur gjennom friluftslivets år 2015. Her har vi fått et skildring fra Lise Lundberg:

«Turen til Mæhlumsætra, hytta til DNT Gjøvik og Omegn, deler jeg ofte med ei god venninne. Slik også i dag, en tidlig søndags vårmorgen i mai. Vi planlegger å gå via fra Skytterbanen, via Eikvelta, Sveumkrysset og tilbake.

Sola har allerede begynt å kle åsen i varme og lys. Natten har bydd på kuldegrader, snøen ligger fortsatt flekkvis oppover åsen. Mon tro om det er skareføre? Vi bestemmer oss for å forsøke, med Gore-Tex joggesko og lett treningstøy. Allerede etter 200 m møter vi på snø, hardpakket, vi går og småjogger på veien oppover, tar den bratteste snarveien opp til Finstad. Sola er med oss.

Det er så stille, ingen å se, ingen sauer å høre, ingen bildur, bare småfuglene som synger sine morgensanger. Vi følger den blåmerkede løypa oppover. Stien veksler mellom barmark og skareføre. Kontraster.

Skulle vi egentlig hatt ski på beina? Nei, dette er helt perfekt.
Og med ett tar Mæhlumsætra imot oss med åpne armer og byr på sol, fuglesang, stillhet. En natur som er klar for våren. To linerler hilser oss spesielt velkommen. Her er det godt å være.

Stien viser etter hvert vei tilbake via Eikvelta. Vi velger skisporet nedover igjen. Vi er takknemlige. Heldige som får muligheten til å oppleve en tidlig søndag morgen, med så mye yrende liv som naturen har å by på.

Som avslutning på turen fanges vår oppmerksomhet av ei maurtue som også har våknet til liv. Parkeringsplassen er nå fylt med biler»

– Ta turen du også, sier Lise Lundby, som er styreleder for DNT lokalt.

Artikkeltags