Vakker vandring i mjøskanten

STOR DELTAKELSE: Mange ville bli med DNT på tur .

STOR DELTAKELSE: Mange ville bli med DNT på tur .

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

I slutten av april inviterte DNT Gjøvik og omegn til vandring langs pilegrimsleden på Kapp. Det ville mange bli med på. Turen startet fra Båtkroa ved Kapp Melkefabrikk.

Og vårværet fulgte opp med sol fra klar himmel.

– Vi fulgte stier, gardsveger og strandveger nordover forbi Hekshus, gjennom Soplimroa til Båkinn. Videre til Bjertnes og Foss til Glemmestad, forbi Annexstad, Andersgard og Steinsli og videre mot Gjøviks grense rett sør for Vårnes, skriver turleder Solfrid Thorstensen.

Hun forteller at Pilgrimsleden passerer gjennom et unikt strandlandskap, karakterisert av et aktivt og levende landbruk med et kulturlandskap og en strandlinje uberørt av større tekniske inngrep.

– Vi gikk gjennom grendebebyggelse, gardstun, varierte landbruksareal, kultiverte strandområder, badeplasser, fuktige og tørre lauvskoger og skogholt med gammel barskog. Mjøsa lå som et speil og blåveisen lå som i tepper på skogbunnen, i alle avskygninger av rosa og blått. Hvitveis og hestehov var et vakkert skue. Lauvskogen med begynnende grønnskjær. Og midt i alt dette tok vi en velfortjent kaffepause.

Thorstensen forteller at det er registrert få kulturminner på denne strekningen.

– Mest kjent er den store Steinslisteinen og et helleristningsfelt med dyremotiv på Glemmestad som er flyttet til Toten Økomuseum.
De fleste tok Ringruta tilbake til Kapp, men de sprekeste gikk samme vei tilbake.

Artikkeltags