– Så utrolig artig! Nå går jeg for å løse alle 20 oppgavene

VINNER: Marte Gro Strandbakken Blien med et par av bildene hun har tatt under familiens fritidsaktiviteter               på jordene omkring Lena.Foto: Sæmund Moshagen

VINNER: Marte Gro Strandbakken Blien med et par av bildene hun har tatt under familiens fritidsaktiviteter på jordene omkring Lena.Foto: Sæmund Moshagen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Marte Gro Strandbakken Blien fra Lena er månedsvinner for februar i konkurransen «Friluftsliv med OA».

– Så utrolig artig! Nå går jeg for å løse alle 20 oppgavene, sier Marte Gro Strandbakken Blien i det hun får vite at hun er månedsvinner for februar.

Til daglig arbeider hun innendørs, bak en PC hos UDI regionkontor Indre Østland i Gjøvik. På fritida trives hun, mann og to barn best utendørs.

– Vi er ute både på hverdagskvelder og i helgene. Da tar vi for oss av nærområdet, sier hun.

LES OGSÅ: Bli med på konkurranse – gjennomfør 20 oppgaver

Vidstrakte jorder

Nærområdet for familien Strandbakken Blien vil si kulturlandskapet omkring Lena. Og Totenåsen.

De bor like ved Sogstad, ovenfor Lena. Der er det mange store, vidstrakte jorder.

Flere av friluftsoppgavene Marte Gro har løst ved å sende inn bilder til OA skildrer aktivitet på jordene ved Lena.

SE OGSÅ:

Bildeserie

Lesernes beste friluftsbilder fra februar

Foto: Roger Haug Østvang

«Trugere»

– Vi prøver å få til noen kveldsturer ut på jordene, innimellom all annen fritidsaktivitet for ungene. I slutten av februar var det spesielt fint, for da var det skareføre. Å ferdes på de store, lett kuperte jordene omkring her vi bor, er som å være på vidda. Når helga kommer, reiser vi til Totenåsen. Områdene i nordenden av Skjeppsjøen, med Hervenkampen og videre mot Bygdeborgen, er favorittraktene vårt, forteller hun.

Marte Gro er familiens fotograf når de er ute på tur.

– Jeg har alltid mobiltelefonen på kamerafunksjon. Jeg tar bilder hele tida, og deler dem gjerne på Instagram. Der trenger en ikke skrive så mye tekst. Bildene taler for seg selv, mener hun.

Familien Strandbakken Blien kaller seg «trugere». Det vil si at de helst bruker truger på beina når de er ute vinterstid.

– Med truger kan vi gå hvor som helst, der ikke så mange andre går. Vi går også en del på ski, forteller hun. Marte Gro Strandbakken Blien har så langt levert bilder til fire av oppgave i «Friluftsliv med OA».

– Jeg er blitt oppmerksom på konkurransen nå i det siste. Oppgavene er ikke vanskeligere enn at jeg går for å løse alle i løpet av året. «Natt ute» tar vi når det blir litt varmere i været, sier hun.

20 oppgaver

Hun har hele 2015 på seg, for «Friluftsliv med OA» løper uavbrutt gjennom hele Friluftslivets år. Oppgavekupong og informasjon om hvordan du besvarer oppgavene finner du på www.oa.no/friluftsliv.

Du finner oppgavene også på Instagram #oafriluftsliv.

Enten du leverer på Instagram, med e-post til friluftsliv@oa.no eller laster opp via oa.no/vis/videotips er det viktig at du husker på å opplyse hvilken av de 20 oppgavene bildet ditt gjelder.

Du kan også levere video.

Foruten et gavekort på 500 kroner til månedsvinnerne, er det en hovedpremiering ved årets slutt for beste bilde, beste video og flest besvarte oppgaver (eller trukket blant dem som løser alle 20 oppgavene).

Artikkeltags