Nyttårsfeiring i lavvo

Turglade: – Vi er ute så ofte vi kan, sier Camilla Wangen som tok med seg mannen Sindre Kval Bakkeli, sønnen Jørgen og hunden Jaro på nyttårsfeiring i lavvo på Totenåsen.

Turglade: – Vi er ute så ofte vi kan, sier Camilla Wangen som tok med seg mannen Sindre Kval Bakkeli, sønnen Jørgen og hunden Jaro på nyttårsfeiring i lavvo på Totenåsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

SKREIA: Camilla Wangen tok med seg mann og barn på nyttårsfeiring i lavvo på Totenåsen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

– Det ble en alle tiders nyttårsaften og natt til 1. januar, som frister til gjentakelse, sier Camilla Wangen fra Skreia.

Hun tok med seg mannen Sindre Kval Bakkeli, sønnen Jørgen (3) og hunden Jaro til skogs da det led mot nyttårsaften. Lavvoen ble slått opp innimellom noen granbusker nedenfor Hvervenknatten på Totenåsen. Der tilbrakte de nyttårsaften og årets første natt i sovepose med 15 minusgrader utenfor.

Nyttårsmeny

– Vi hadde det kjempetrivelig og koste oss. Kalkun med tilbehør var forberedt hjemme, og ble varmet opp over stormkjøkkenet. Til dessert hadde vi med oss karamellpudding, så nyttårsmenyen var akkurat den samme som den ville vært om vi hadde feiret nyttårsaften hjemme. Dessverre var det litt for mye tåke til at vi kunne se nyttårsfyrverkeriet nede i bygda, forteller Camilla Wangen.

Hun og samboeren er aktive friluftsfolk. Sønnen Jørgen på tre år har arvet samme interesse, og «elsker» ifølge mor å være med ut på tur.

– Han blir kjempeivrig når vi snakker om å dra på tur. Og han liker seg godt i lavvoen. På nyttårsturen tok vi med kjelke, som han lekte med utenfor lavvoen, forteller mor.

Hun venter sitt andre barn om ikke lenge. Han eller hun vil være åtte måneder gammel ved neste årsskifte.

– Vi må ta forbehold om hvor kommende nyttårsaften skal feires, men 31. desember 2017 skal vi i alle fall ut igjen.

Se flere flotte bilder her!

– Eldorado

Bosatt på Helgestadfeltet rett sør for Skreia har familien kort vei til de store naturområdene på Totenåsen.

– Totenåsen er et eldorado med mange kvaliteter for friluftsliv. Vi er på åsen så godt som hver eneste helg. Vi er mye ute på hverdagene også, både i nærområdet der vi bor og på åsen, forteller hun.

Camilla Wangen dokumenterer familiens turliv med kameraet på mobiltelefonen, og hun deler opplevelsene med sine følgere på Instagram. Gjennom hele Friluftslivets år 2015 har hun også delt opplevelser og bilder med #oafriluftsliv. For det originale og godt dokumenterte nyttårsfeiringen er hun månedsvinner for desember i vår konkurranse «Friluftsliv med OA».

Camilla Wangen er en av dem som har utført og dokumentert alle 20 oppgavene i konkurransen. Foruten å være konkurransens siste månedsvinner, er hun også med i trekningen av hovedpremien blant dem som har løst alle 20 oppgavene gjennom året.

Foruten gavekort på 3000 kroner til en trukket vinner blant dem som har løst 20 oppgaver, skal OAs friluftslivsjury nå sette seg ned med mer enn 2000 innsendte bidrag for å kåre «beste friluftslivsbilde» og «beste friluftslivshistorie» formidlet til OAs friluftslivsredaksjon gjennom konkurransen, som ble avsluttet ved årsskiftet.

Vi kommer tilbake med presentasjon av de tre hovedvinnerne når trekning og kåring har funnet sted.

Artikkeltags