Denne gjengen valgte lavvotur foran lønningspils

FELLES NATUROPPLEVELSE: – En felles naturopplevelse, styrkende for samholdet på arbeidsplassen,                    sier villmarkingene på stråleenheten ved sykehuset i Gjøvik etter å ha vært på lavvotur. F.v. Hilde Tjønnås Karlsen, Wenche Bergestuen, Mohnsen Shahzidi, Andrea Lilleengen og Kari Aandalen Sveen.Foto: Sæmund Moshagen

FELLES NATUROPPLEVELSE: – En felles naturopplevelse, styrkende for samholdet på arbeidsplassen, sier villmarkingene på stråleenheten ved sykehuset i Gjøvik etter å ha vært på lavvotur. F.v. Hilde Tjønnås Karlsen, Wenche Bergestuen, Mohnsen Shahzidi, Andrea Lilleengen og Kari Aandalen Sveen.Foto: Sæmund Moshagen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

De ville gjøre noe sosialt sammen, og noe annet enn en «lønningspils» på byen. Det resulterte i en overnattingstur med lavvo.

Tiltaket i seg selv, og at bilder fra turen ble delt med OAs friluftslivsredaksjon, gjør villmarkingene ved stråleenheten ved sykehuset i Gjøvik til månedsvinnere for juli i vår leserkonkurranse «Friluftsliv med OA».

– Vi hadde lyst til å gjøre noe sammen utenom arbeidstid. Ideen om en lavvotur fikk vi etter å ha lest om friluftsliv i OA. Vi tenke at dette kunne være vår felles markering av Friluftslivets år 2015. Vi hadde også lyst til å gjennomføre turen i den flotte naturen vi har i byens nære omgivelser, forteller Hilde Tjønnås Karlsen, som sendte bilder fra turen til «Friluftsliv med OA».

Fem kvinner og en mann

På arbeidsplassen ble det slått opp påmeldingsliste med god oppslutning. Selv om noen av de påmeldte ble forhindret i siste liten, gjennomførte én mann og fem kvinner hele turen. Inkludert overnatting i lavvoen. Noen til var oppom leirplassen ved Fogdehytta i Gjøvikmarka på kveldsbesøk.

Utstyr og ledelse ble besørget av denne eneste hanen i flokken, Monsen Shahzidi, som er en dreven friluftsmann blant de ansatte på stråleenheten.

– Fikk dere sove?

– Det er ikke alle blant oss som er vant med å ligge i lavvo, så det ble ikke like god søvn på alle. Jeg slet med å finne søvnen, uten at det gjorde noe, sier Hilde Tjønnås Karlsen.

Noe å snakke om

SAMARBEID: Arbeidskollegaene samarbeidet om å setter opp lavvoen ved Fogdehytta.Foto: Hilde Tjønnås Karlsen

SAMARBEID: Arbeidskollegaene samarbeidet om å setter opp lavvoen ved Fogdehytta.Foto: Hilde Tjønnås Karlsen

Lavvoturen ble gjennomført mellom arbeidstidens slutt en torsdag og arbeidsdagens start dagen etter. Middag og kaffe ble tilberedt på bål, mens frokost ble inntatt på arbeidsplassen ved retur på morgenen.

– Dette ble en veldig positiv opplevelse, som har gitt oss mye å snakke om i ettertid. Nå tenker vi å gjenta opplegget i løpet av høsten. Flere av dem som var forhindret sist sier de har lyst til å være med, forteller Tjønnås Karlsen.

– Hva har dere fått ut av denne turen?

– En felles naturopplevelse, styrkende for samholdet på arbeidsplassen, sier Hilde Tjønnås Karlsen blant samtykkende kollegaer.

Friluftslivets år

Konkurransen «Friluftsliv med OA» pågår gjennom hele Friluftslivets år 2015. Helt siden konkurransen startet i januar har mange jevnt og trutt delt naturopplevelser, bilder og videoer innenfor konkurransens 20 ulike emneoppgaver.

ERFAREN: Mohnsen Shahsidi er erfaren med friluftsliv, og holdt lavvo og friluftskjøkken da kollegaene dro til skogs. Foto: Hilde Tjønnås Karlsen

ERFAREN: Mohnsen Shahsidi er erfaren med friluftsliv, og holdt lavvo og friluftskjøkken da kollegaene dro til skogs. Foto: Hilde Tjønnås Karlsen

Det er ennå god tid til å henge seg på konkurransen, som pågår til og med desember. Delta gjør du ved å poste bilder og video på e-post til friluftsliv@oa.no, Instagram #oafriluftsliv eller laste opp på avisas hjemmesider www.oa.no/vis/videotips.

Hver måned kårer vi en vinner blant de innsendt bidragene. Når konkurransen avsluttes ved nyttår vil vår friluftsjury kåre hovedvinnerne innenfor kategoriene «foto», «video» og «flest løste oppgaver». Dersom flere løser like mange av oppgavene, for eksempel alle 20, trekkes det en vinner blant disse.

Du kan også lese om konkurransen på oa.no/friluftsliv.

MATLAGING: Mohnsen Shazidi sørget for at middag og kaffe ble tilberedt på bål. Foto: Hilde Tjønnås Karlsen

MATLAGING: Mohnsen Shazidi sørget for at middag og kaffe ble tilberedt på bål. Foto: Hilde Tjønnås Karlsen

Artikkeltags