Nå er det tyttebærtid

Bildeserie

Lesernes bilder fra august

:Foto: Stephen Goodwin
Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tanja Nicolaisen fra Lena har benyttet høsten til bærplukking. Hun er månedsvinner for august i bildekonkurransen «Friluftsliv med OA».

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Jeg synes det er koselig å kombinere friluftsliv med bærplukking. Spesielt når det er noe å finne. Nå tegner det til å bli en strålende tyttebærhøst. Det har vært bra med blåbær og multer også, sier Tanja Nicolaisen.

Hun har alltid sin kombinerte telefon og fotoapparat med seg på tur. Tanja dokumenterer med bilder det hun kommer over ute i naturen. Og hun deler bildene sine i sosiale medier. På Instagram tagger hun dem blant annet med #oafriluftsliv og deltar i vår leserkonkurranse.

Toten-naturen

Tanja Nicolaisen anser seg som storforbruker av Toten-naturen. Både skogen og kulturlandskapet omkring der hun bor på Kraby ved Lena. Og Totenåsen, der hun nyter hyttelivet så ofte hun kan.

– Vi har jo så mye fin natur i vårt eget nærmiljø. Jeg går tur mange ganger hver eneste uke. Det gir god ro til kropp og sjel. På hverdagene rusler jeg som regel i landskapet der jeg bor, eller på friluftsmuseet Stenberg. I helger og ferier er det ingenting som overgår Totenåsen, mener hun.

Har fryseren full

I høst har Tanja delt mange bærbilder på #oafriluftsliv. Bærene har hun plukket på Totenåsen. Nede i bygda plukker hun villbringebær og hagebær som rips og solbær.

– Jeg har fryseren full av bær. Blåbæra brukes mest til smoothie, som ungene elsker. Multa tas fram når det skal lages kremkake og multekrem på bursdager og i jula. Jeg vokste opp i en familie som plukket bær om høsten. Dette har jeg videreført overfor egne barn, forteller hun.

Friluftsliv med OA

Friluftsliv med OA går ut på å utføre 20 friluftsoppgaver og dokumentere dem med bilde eller video. Kupongen med de 20 oppgavene finner du her på siden og på oa.no/friluftsliv.

Bildene eller videoen kan sendes inn på e-post til friluftsliv@oa.no, deles på Instagram #oafriluftsliv eller lastes opp på oa.no/vis/videotips.

Blant de innsendte bidragene velger vi hver måned gjennom hele året ut en heldig vinner av et gavekort på 500 kroner.

Ved årets slutt vil det bli trukket en vinner blant dem som har løst alle oppgavene, som vil motta et gavekort på 3000 kroner. Vår friluftsjury vil i tillegg kåre vinner av «beste friluftsbilde» og «beste friluftsvideo», som hver vil motta et gavekort på 1500 kroner.

I løpet av august nådde de to første av våre deltakere 20 besvarte oppgaver. Månedsvinneren for august, Tanja Nicolaisen, har så langt løst 14 av oppgavene. Siden konkurransen løper ut hele året, er det ikke for sent å henge seg på verken i kampen om de fire gjenstående månedspremiene eller hovedpremiene ved årets slutt.

Artikkeltags