Mars byr på mange muligheter for uteaktiviteter

SPENNING: Jonas Larsen vil nok prøve fisken også i mars.

SPENNING: Jonas Larsen vil nok prøve fisken også i mars.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Lysere dager, ei sol som varmer. Vinteren synger på siste verset, men er samtidig kanskje på sitt fineste. Mars byr på mange muligheter i Friluftslivets år. Og vil du ta del i noe av det som er tilrettelagt, er det bare å velge og vrake.

DNT har selvfølgelig et rikholdig program. Onsdag den 4. mars er det måneskinnsturer både på Vind på Gjøvik og Vangsjøknatten i Nordre Land.
Kommende lørdag blir det skitur fra Lygna til Gjøvik.

Ei skikkelig økt på mer enn seks mil. Deltakerne vil «gå opp løypene» til søndagens begivenhet. Da er det nemlig lagt opp til en test av de såkalte Pendlerløpet. Dette skal gå i traseen mellom Hunndalen og Oslo.

Ivrige hundekrefter

«Pendlerne» kan meget vel treffe på en annen DNT-gjeng. Seniorene har nemlig tur i skiløypene på Lynga denne søndagen.

Hundekjører Cato Lunde har flere ganger hatt med seg barn på sledetur på Skumsjøen. Kommende søndag gjør han det igjen. Da skal barna få prøve seg alene. Arrangementet er i regi av Barnas turlag.

– Det er moro å se hvilken opplevelse det er for barn å styre hundesleden selv. Vi setter tre hunder foran hver slede, det gir passe fart for de yngste, sier Lunde.

Samme søndag sender han også et hundespann til Oppland aktivitet og hestepark på Reinsvoll. Sammen med partnere står de for en aktivitetsdag med hester, hunder, bueskyting, øksekasting, snøhulegraving og mye mer.

Spenning på isen

Mars innbyr også til spenning på isen for dem som er glad i å fiske. Og om du vil fiske sammen med andre, eller til og med konkurrere litt, er det nok av muligheter.

Lørdag 14. mars er det en åpen isfiskedag på Lønnsjøen i lodd nummer to på Totenåsen. Toten jeger- og fiskeforening står bak dette.
Ellers blir det arrangerte muligheter dagen etter på Storvatnet i Østsinni, og på Yddin i Øystre Slidre.

Helt i slutten av måneden blir det også totenmesterskap i isfiske på Sillongen. Så er påsken i gang, og da fortsetter det med en rekke pilkeaktiviteter.

Helt på grensa

DNT avslutter mars med å invitere til en spennende skitur på grensa mellom tre kommuner, Nordre Land, Gausdal og Lillehammer.

Utgangspunkt er Skartlibygda.

LES MER OM FRILUFTSLIVETS ÅR HER

Artikkeltags