Her gjelder slagordet «ut på tur aldri sur» hele året

UT PÅ TUR: I Nordsinni barnehage er det                   «ut på tur aldri sur» som gjelder. Her er en gruppe 3- og 4-åringer i avdeling Skogvang på utflukt med pedagogisk leder Rønnaug Bjerke som veiviser.Foto: Sæmund Moshagen

UT PÅ TUR: I Nordsinni barnehage er det «ut på tur aldri sur» som gjelder. Her er en gruppe 3- og 4-åringer i avdeling Skogvang på utflukt med pedagogisk leder Rønnaug Bjerke som veiviser.Foto: Sæmund Moshagen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Vi er mye ute med både små og store i alle slags vær, hele året, sier Anne Terningen, styrer i Nordsinni barnehage i Nordre Land.

Hun og andre i personalet er også flinke til å ta bilder fra friluftsaktivitetene i barnehagen. Nå har de også fått øynene opp for Friluftsliv med OA, vår leserkonkurranse som pågår gjennom hele Friluftslivets år 2015. Flere av konkurransens 20 oppgaver er allerede løst, og dokumentert overfor avisa med bilder.

Vi har kåret Nordsinni barnehage til månedsvinner av Friluftsliv med OA for oktober.

– Det kommer flere bilder fra oss. Vi har satt oss fore å utføre og dokumentere alle 20 oppgavene innen året er omme, sier Anne Terningen.

Høyt og lavt

Nordsinni barnehage består av to avdelinger; Dæhli med 21 unger og Solvang med 17. Avdeling Solvang ligger nede i dalbunnen ved Baggerudmoen. Dæhli holder til oppe i høyden i Dæhlibygda.

– Vi driver mye friluftsliv på tvers av de to avdelingene. Ungene besøker hverandre og går på turer sammen. Naturen omkring er litt forskjellig oppe i høyden og nede i dalbunnen, sier Terningen.

Hun mener friluftsaktivitetene har positiv innvirkning på hverdagen i barnehagen.

– Vi opplever ro og harmoni når vi kommer inn igjen etter noen timer ute. Friluftsliv er godt for folkehelsa enten en er stor eller liten, mener hun.

– Vi er heldige

I Nordsinni barnehage anser en seg som heldige som har natur omkring på alle kanter.

– En trenger ikke så mye utstyr og lekeapparater når en holder til på bygda og har slikt nærmiljø som vårt. Foruten det daglige friluftslivet i barnehagens nærhet, drar vi på fisketurer til Damtjern, overnattingsturer og lager mat på bål. Mulighetene er så mange når en har naturen å ta av, sier Anne Terningen.

Bildeserie

De beste friluftsbildene fra oktober

Foto: Tanja Nicolaisen

To måneder igjen

Friluftslivets år 2015 er nå inne i sin nest siste måned. Fortsatt skal vi kåre to månedsvinnere i Friluftsliv med OA. Månedspremien er et gavekort på 500 kroner.

Ved årets slutt vil det bli trukket en vinner blant dem som løser alle oppgavene, sog vår friluftsjury vil i tillegg kåre vinner av «beste friluftsbilde» og «beste friluftsvideo».

Du kan lese mer om konkurransen og se flere leserbilder på oa.no/friluftsliv.

Bildeserie

Lesernes friluftsbilder for oktober

Artikkeltags